Musical Rent in Openluchttheater
OPMAAT NAAR EEN LANGJARIGE MUSICALTRADITIE IN HERTME

Musical Rent in Openluchttheater

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september volgend jaar staat er weer iets nieuws te gebeuren in Hertme. Het Openluchttheater brengt dan de musical Rent op het podium, de eerste uit een hopelijk lange reeks. Initiatiefnemer is Marieke Visser uit Enschede, docente Muziek en Drama en met een voorliefde voor musicals. “Twente mag wel wat meer gaan leven als het om musicals gaat”, zo zegt ze tijdens de kick-off zondagmiddag. Rent is de opmaat naar een grotere productie die in het voorjaar van 2020 op de agenda staat.

 

Magische plek

Tijdens de presentatie zondagmiddag en een korte kennismaking met de cast vertelt Marieke dat het Openluchttheater een magische plek is om te zijn. Een eerdere ervaring deed ze hier op tijdens het concert van het Oost-Nederlands Symfonieorkest en Studio 65 in 2016. ‘Deze ambiance brengt een bijzondere dimensie en het is om die reden dat ik contact zocht met het bestuur van dit theater. Daar had men wel oren naar mijn plannen en musicals zouden een welkome aanvulling kunnen zijn in de jaren dat er geen passiespelen worden opgevoerd. Bovendien wilde men graag meer jongeren trekken.”

 

Van het een kwam het ander en besloten werd om volgend najaar al met een relatief kleine productie te starten. “Een geweldige eerste stap” aldus Marieke. Ze verzamelde een vriendengroep om haar heen die de cast vormt. De jonge mensen zijn niet alleen uit Twente afkomstig, maar ook uit Eindhoven, Zwolle, Winterswijk en Doetinchem bijvoorbeeld. In Wout Hofstede werd een uitstekende productieleider gevonden, terwijl Francesco Bekkema de regie voor zijn rekening zal nemen.

 

‘Soms best heftig’

Rent is een Amerikaanse rock-musical, geschreven door Jonathan Larson en gebaseerd op de opera La Bohème van Giacomo Puccini. De musical speelt in de beginjaren negentig in New York en handelt over een groep jongeren die worstelt met relaties en vriendschappen. Ook de aids epidemie loopt als een rode draad door het verhaal. “Het is geen zoetsappige musical, soms best heftig zelfs,” aldus Marieke. “Want hoe ga je om met de ziekte en hoe kun je toch nog een positieve draai aan je leven geven?” De veertien-koppige cast zal muzikaal worden begeleid door een band, onder aanvoering van Gerben Kruisselbrink, Hij heeft al een soortgelijke ervaring opgedaan met producties in de Steengroeve in Winterswijk.

 

Wellicht een bijzondere start dus van een langjarige musicaltraditie in Hertme. Francesco: “Er zit magie in musicals, Je wordt er als het ware in meegezogen, mensen gaan er helemaal in op. Bijkomende factor is een locatie als Hertme. We spelen niet in een zwarte doos, maar je hebt te maken met weersomstandigheden en een invallende duisternis. Een geweldige uitdaging.”

 

Na Rent volgt dan in het voorjaar van 2020 een grotere productie, met een cast van zo’n zestig mensen. Volgend jaar zullen de audities hiervoor gaan plaatsvinden. “En uiteraard hopen we dan ook te kunnen putten uit de vele amateurspelers die al eerder in Hertme aan diverse producties hebben meegewerkt,” zo besluit de overenthousiaste Marieke. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 18 nov 2018
Het theater in Hertme LEEFT... hoe mooi kan het zijn.. weer iets om naar uit te zien !

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024