Angorageiten treden toe tot SBC
08-01-2019
STICHTING BORNS CARNAVAL IS BLIJ MET VIJFDE CARNAVALSVERENIGING

Angorageiten treden toe tot SBC

Na een lange periode van veel en goed overleg zullen Stichting Borns Carnaval en de meest eigenwijze en eigenzinnige Karnavals Vrienden van Borne de handen ineenslaan. K.V. De Angorageiten treedt per direct toe tot Stichting Borns Carnaval en daarmee is een belangrijke stap gezet voor de toekomst van het carnaval in Borne.

Van pionier naar een begrip in Borne
Op 9 augustus 2009 zagen De Angorageiten het licht. Een groep vrienden besloot tot de oprichting als tegengeluid richting de reeds bestaande verenigingen. Niet uit protest, maar omdat deze groep het carnavalsfeest graag op eigen voorwaarden wilde vieren. Wat volgde waren mooie jaren van pionieren en feesten op geheel eigen wijze. De Angorageiten werden al snel een begrip in Borne en omgeving. De vereniging groeit nog steeds, maar na een aantal wisselingen in het bestuur zijn De Angorageiten nu op zoek naar meer vastigheid. Voorzitter Wout Ellenbroek denkt deze vastigheid te vinden in een samenwerking met Stichting Borns Carnaval.

 

Meerwaarde voor beide partijen
Henk van den Berg, voorzitter van Stichting Borns Carnaval (foto links), is blij met deze nieuwe ontwikkeling. “De jeugd heeft de toekomst en met deze samenwerking bereiken we in één klap een hele grote, nieuwe groep jongeren in Borne. Dat geeft niet alleen een frisse wind door het Bornse carnaval, maar het geeft ook een goed gevoel voor de toekomst van carnaval in Borne”, aldus Van den Berg.

 

Ook Wout Ellenbroek ziet de voordelen van de samenwerking: “Met ons toetreden tot Stichting Borns Carnaval krijgen wij een plek én een stem in het bestuur. Wij mogen voortaan meepraten en mee beslissen over alle gezamenlijke carnavalsactiviteiten in Borne. Dat biedt een hoop mooie mogelijkheden, ook voor onze eigen activiteiten.”

Iedereen in zijn waarde laten
Deze samenwerking betekent niet automatisch dat K.V. De Angorageiten zich moet aanpassen. Henk van den Berg: “De Angorageiten vieren carnaval al jaren op hun eigen manier. Wie zijn wij om ze een andere manier op te leggen? Dat doen we dus niet. Zolang de kwaliteit goed is en de vereniging representatief is voor het carnaval in Borne, krijgen ze alle vrijheid. Enige dat we van De Angorageiten vragen is om zich honderd procent te committeren aan onze statuten. Daarin staat dat de Stadsprins, die jaarlijks wordt geleverd door De Toet’nbloazers, de regerend vorst is over Borne en fungeert als uithangbord voor het algehele carnaval in Borne. Verder laten we iedereen in zijn waarde en mag iedereen carnaval op geheel eigen wijze vieren.”

Borns carnaval op de kaart zetten
Met deze samenwerking is K.V. De Angorageiten de vijfde vereniging die zich aansluit bij Stichting Borns Carnaval. Andere verenigingen zijn De Toet’nbloazers, De Melbuulkes, De Doldraejers en De Kolkleu. Overkoepelend doel is om gezamenlijk het carnaval in Borne op de kaart te zetten. Het eerstvolgende gezamenlijke evenement dat op de agenda staat, is de installatie van de Stadsprins op zondag 27 januari in het Kulturhus. De middag begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024