Avanti in blessuretijd alsnog langszij
20-01-2019
NEO VERZUIMT WINST NAAR ZICH TOE TE TREKKEN: 2-2

Avanti in blessuretijd alsnog langszij

In een direct duel om de belangrijke derde plek heeft NEO verzuimd Avanti een nederlaag te bezorgen. Dat had er best ingezeten, want de equipe van Van Holland was gedurende het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, kwam in de tweede helft verdiend op voorsprong, maar moest in de zesde minuut van de blessuretijd een, het moet gezegd, juweel van een gelijkmaker toestaan.

 

Vanaf de aftrap probeerde NEO het initiatief te nemen. Dat lukte veelal, maar in die fase was Avanti erg gevaarlijk in de omschakeling. Nadat Bob Peterman, na een rare situatie in het strafschopgebied, de bal nog via de lat kon pareren, was het even later wel raak. Een hoekschop werd doorgekopt en door de behendige Luc Ungerer bij de tweede paal ingekopt: 1-0. Avanti maakte het in de periode NEO bij vlagen lastig in de opbouw en veel tweede ballen waren voor de ploeg van Michiel Mensink.

 

Overwicht

NEO raakte echter niet van de leg en bouwde beetje bij beetje een overwicht op. In eerste instantie leidde dat niet tot grote kansen, maar na een half uur leek dan eindelijk de gelijkmaker te vallen. Jochem Stams’ inzet werd echter van de lijn gehaald en in de rebound leek een Avanti-speler de bal met de hand te keren, maar de arbiter van dienst had niets waargenomen.

 

Enkele minuten later kwam Stijn Huls schuin voor de goal in schietpositie, maar zijn inzet ging wild over. Vijf minuten voor de thee bediende Max Brunninkhuis met een mooie pass Ron Spoler, maar de spits besloot met zijn rechterbuitenkant te schieten in plaats van met links en de bal ging over. Omdat Avanti tot de rust ook niet veel meer creëerde werd er met 1-0 gerust.

 

Na de thee

Al in de eerste minuut na de thee maakte NEO duidelijk wat de intenties waren. Mauro Lohuis stelde goalie Diego Scholtens op de proef met een vlammend schot dat tot corner werd verwerkt. Vijf minuten later viel de verdiende gelijkmaker echter alsnog. Een hoekschop van Rick ten Tusscher werd bij de tweede paal binnen geknikt door Stijn Huls (zie hoofdfoto): 1-1. In de aanval erop was het al bijna 1-2, maar Pascal van Berkum kon op het allerlaatste met een geweldige tackle door Kruse nog van scoren afgehouden worden.

 

NEO rook zijn kans en speelde in die fase vrijwel continu op de Avanti-helft. Ook werd er flink gestoord en nadat de opbouw van Avanti succesvol werd verstoord, mikte Rick ten Tusscher na een klein uur van grote afstand de bal over Scholtens in het lege doel: 1-2. Nadat dezelfde Ten Tusscher na een mooie combinatie met Ron Spoler en Mauro Lohuis net overschoot, bracht Michiel Mensink twee frisse krachten in en ging Avanti alles op alles spelen. Er werd erg opportunistisch gespeeld met veel hoge en diepe ballen, maar dat leverde eigenlijk nauwelijks gevaar op. Dat deed een hard afstandsschot wel, want de bal schampte de paal naast Peterman.

 

Dubieuze strafschop

Direct daarna had Ron Spoler de wedstrijd moeten beslissen. Een slimme vrije trap van Max Brunninkhuis zette hem helemaal vrij voor Scholtens, die de bal echter kon keren en Avanti in leven hield. Ruim een kwartier voor tijd een discutabel moment. Stijn Huls leek in een duel de bal met de borst te raken, maar de arbiter oordeelde anders en legde de bal op de stip, erg dubieus. Net als vorig seizoen wist Bob Peterman de penalty echter te keren, de strak ingeschoten bal van Rick Kruse ging via zijn handen en de paal naast.

 

De tijd begon te dringen voor de thuisclub en ook de fysiek sterke Kruse werd naar het front gedirigeerd. NEO leek de voorsprong echter relatief simpel te kunnen vasthouden, maar in de zesde minuut van de blessuretijd ging het toch nog mis. Arbiter Krakers paste de voordeelregel toe bij een aanval van NEO. Dat pakte nadelig uit, want de bal belandde toch bij een Avanti-speler. Voor de zoveelste keer kon de diepe bal eenvoudig worden weggewerkt, maar de afgeslagen bal werd door Jos Nijkrake met buitenkant links onhoudbaar in de verre hoek geknald. Avanti in euforie, NEO achterlatend met een kater, omdat opnieuw geen drie punten werden behaald in een duel waarin dat eigenlijk had gemoeten op basis van het veldspel.

 

Komende zondag komt Reunie uit Borculo naar t Wooldrik. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 20 jan 2019
Best wel jammer!

Volgende week beter.

Wij supporters links van de tribune komen jullie weer aan moedigen.

Daan Schouten wint Run Bike Run

Onder welhaast tropische omstandigheden won de uit Almelo afkomstige Daan Schouten...
24-08-2019

Voetballertjes leren van Heracles

Voor het derde achtereenvolgende jaar is het Soccercamp van Heracles weer neergestreken op het...
19-08-2019

Hertme timmert er weer op los

Het zonnetje schijnt als om half tien woensdagmorgen de eerste mokers op de vele pallets worden...
14-08-2019

Belg Sim Maerevoet prolongeert titel

Zaterdagmiddag kwam er met de huldiging van de verschillende kampioenen een einde aan zes dagen...
10-08-2019

Kersverse Europees kampioene naar Borne

Vrijdagmorgen heeft Ilse Pluimers, dochter van Monic (Baartman assurantiën) goud gewonnen...
09-08-2019

Ronde van Borne in de startblokken

De Melbuul’ndagen staan weer voor de deur waarbij traditiegetrouw de Ronde van Borne op de...
07-08-2019