Pannenbier met hutspot
NIEUWE FASE VERPLAATSING SPOOKHUIS HERTME FEESTELIJK INGELUID

Pannenbier met hutspot

Het weer werkte niet echt mee woensdagmiddag, dus de vlag werd er gemakshalve maar even bij gedacht. Toch was het intieme feestje er niet minder om. Een kleine twintig man, bestaande uit medewerkers van aannemer Wesselink, de gemeente Borne én het bouwteam van het Openluchttheater hieven het glas (en de fles) op het feit dat inmiddels het hoogste punt is bereikt van het (vernieuwde) Spookhuis.

 

Goed op koers

Voorafgaande aan het feestelijke moment was er de maandelijkse bouwvergadering, waar de voortgang werd besproken. Theo Blenke, de ‘bouwpastoor’, kon daarbij zijn vrolijkste gezicht opzetten, want het verplaatsingsproces blijkt tot op heden goed op koers te liggen. Een signaal dat, eenmaal op de bouwplaats aangekomen, nog eens werd bevestigd door Herman Hullegie, die als voorzitter van het Openluchttheater in zijn woordje de loftrompet stak over de mannen en de huidige stand van zaken.

 

“Een jaar geleden zwommen we bijna nog tegen de stroom in, nu zwemmen er steeds meer mensen met ons mee. Het is ongelooflijk wat hier in korte tijd is neergezet. Het wordt nog mooier dan we allemaal dachten. Iedereen geweldig bedankt en in september/oktober doen we het nog eens officieel over, als het nieuwe Spookhuis helemaal gereed is. Maar laten we nu snel naar binnen gaan, daar is het warm en wacht ons allemaal een heerlijk stamppot buffetje”, aldus een trotse Hullegie.

 

Vochtmeting

Toch diende de warme hap nog even te wachten, want de gedreven bouwers wilden eerst nog even de vochtigheid meten van de rechtopstaande eikenhouten spanten die het dak dragen. Als straks eenmaal de 3.300 stenen ertussen worden gemetseld dient er namelijk een pasta te worden aangebracht die voor hechting met de spanten moet zorgdragen.

 

Ook tijdens die meting konden de gezichten niet echt zorgelijk worden. “Valt mee, dit moet goed komen”, zo luidde de voorlopige conclusie. En dus was het daarna toch echt tijd voor de borrel en dampende stamppot. (DdG/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Max De Mooij Senior — 23 jan 2019
Leuk om te lezen hoe de inspanningen van een gemeenschap tot een mooi resultaat leidt! Ik verheug me erop om het Spookhuis (waarover mijn schoonvader zaliger Bernard spannende verhalen kon vertellen) een keer in volle glorie te kunnen bekijken!

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024