Vanaf nu is het ‘Stadsprins’ Maikel
27-01-2019
FEESTELIJKE INSTALLATIE MET -VOOR HET EERST- DE ANGORAGEITEN

Vanaf nu is het ‘Stadsprins’ Maikel

Op de laatste zondag van januari staat traditioneel de installatie van de Stadsprins van Borne op de carnavalskalender. Zo ook dit jaar. En tóch was het anders, zondagmiddag in een overvol en warm Kulturhus. Voor de allereerste keer waren namelijk ook de Angorageiten getuige van het jaarlijkse moment. Even eerder ondertekenden ze het officiële document dat hen partner maakte van de Stichting Borns Carnaval, waarmee er een pact is ontstaan van alle vijf carnavalsverenigingen in Borne, Hertme en Zenderen.

 

Koningin versus Stadsprins?

In zijn feestrede, zoals gebruikelijk ingeluid met de zin ‘Mooi daj d’r allemoal bunt’, sprak burgemeester Rob Welten zelfs van een historisch jaar. “Zal Koningin Marlou de Stadsprins straks naar kroon steken, of misschien zelfs wel van de troon gaan stoten?”, zo filosofeerde hij. Zover zal het echter niet komen, want alle hoogheden die de hele middag op het podium bijeen zaten, konden het ogenschijnlijk bijzonder goed met elkaar vinden.

 

Of dat over een maand nog steeds het geval is, moet nog even blijken, want Welten gaf alle verenigingen drie opdrachten mee, waarover ze zich de komende weken het hoofd kunnen buigen en tijdens de sleuteloverdracht op vrijdagavond 1 maart uitsluitsel moeten geven. Zo wil de burgervader op korte termijn graag van alle vijf ideeën horen hoe ze het carnaval in Borne naar een nóg hoger plan denken te tillen. Ook dienen alle hoogheden dan één van de punten uit hun proclamatie vervuld te hebben én hoort ‘ie van hen graag hoe het 55-jarig jubileum, in 2021, luister bijgezet kan worden. Wordt vervolgd dus…

 

Noviteiten

Tussen de officiële programmaonderdelen in was er natuurlijk ook ruimte voor vermaak en verstrooiing. Daarvoor zorgden onder andere de ’t Is ma waj went band en de dansmarietjes van de Kolkleu, Melbuulkes en Toet’nbloazers. Na de pauze werden nog enkele noviteiten gepresenteerd die de Stichting Borns Carnaval dit jaar in petto heeft. Zo werd de nieuwe website gelanceerd, alsmede de cover van de fonkelnieuwe Melbuul’nse Sufferd die op 23 februari in de verspreiding gaat.

 

Ook is over twee weken voor enkele euro’s de nieuwe applicatie beschikbaar, die elke carnavalsvierder op zijn of haar outfit zou moeten plakken, om daarmee aan te geven bij de grote Bornse carnavalsfamilie te horen en dit mooie feest te willen ondersteunen. En last but not least wisten de Toet’nbloazers nog te melden dat ze, in nauwe samenwerking met het Stedelijk Orkest Borne, een eigen blaaskapel van de grond willen krijgen om daarmee over twee jaar het 55-jarig bestaan extra cachet te geven. (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Dirk de Graaf — 27 jan 2019
Geweldig mooie foto,s

Installatie Stadsprins Maikel 2019


    Willemien Holterman etst voor Mariakapel

    Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
    11-04-2024

    Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

    Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
    05-04-2024

    De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
    31-03-2024

    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024