Proclamatiebelofte maakt schuld…
09-02-2019
BROODJE BRAADWORST VOOR DE TIENTALLEN NOESTE WAGENBOUWERS

Proclamatiebelofte maakt schuld…

Ze konden er niet omheen, Stadsprins Maikel en zijn Adjudant Patrick. Tijdens hun opkomst proclameerden ze immers al ‘dat wij ervoor zorgen dat onze wagenbouwers dit jaar niet letterlijk kats van de planeet gaan en daarom zullen zorgen voor de innerlijke mens tijdens de bouwavonden’. En dus werden er zaterdagmiddag ruim 60 braadworsten op het vuur gegooid, evenzovele broodjes gesmeerd en even later vol trots en dankbaarheid geserveerd aan de vele noeste werkers in de Carnahal.

 

‘Hartstikke mooi’

Adjudant Patrick, zelf een verwoed wagenbouwer, hinkt deze weken een beetje op twee gedachten. Door zijn officiële functie komt er namelijk weinig terecht van het timmeren, schuren, lijmen en schilderen. “Maar het wordt wel hartstikke mooi”, zo zegt ‘ie geruststellend. “De wagen wordt helemaal opgebouwd in het thema Ruimte. Als motto hebben we gekozen voor ‘De Toet’nbloazers goat dit joar kats van de planeet’. Zo is er een raket op gemonteerd die maar liefst drie meter kan uitschuiven, zijn er aliens zichtbaar en zo meer. Enorm veel visueel draaiende zaken. Ieder jaar wordt het een stukje mooier, imposanter en professioneler. We hebben eens uitgerekend dat er 6 man zo’n 4 uur per week, en dat een jaar lang, werk aan hebben.”

 

Op deze zaterdagmiddag zijn er een kleine zestig carnavalisten in de weer. Niet alleen de wagenbouwers, maar ook een grote groep dames die de laatste hand legt aan het naaien en verstellen van de kleding voor de veelkoppige loopgroep. En dan zijn er nog de Angorageiten die ook een plekje in de Carnahal hebben gekregen. Wout Ellenbroek van de geiten: ‘Tijdens de Bloasmiddag in december spraken we met De Toetn’bloazers en vroegen we of er nog plek voor ons was. En ja hoor, dat was er. Wel moesten we dan de inmiddels gerede Prinsenwagen van de collega-vereniging ergens anders onderdak bieden. Geen probleem, hahaha, we vonden een plek in Bentelo. Machtig mooi, dat we zo met elkaar kunnen samenwerken. Precies zoals carnaval is bedoeld”, aldus de voorzitter.

 

Sociaal gebeuren

De sfeer zit er dan ook goed in bij alle bouwers. “Het is echt een sociaal gebeuren”, zegt collega-voorzitter Rob Wensink van De Toet’nbloazers. De hal is een trefpunt voor heel veel mensen die samen heel veel plezier beleven aan het met elkaar optrekken om weer iets fraais te creëren.” Het warme toetje dat Stadsprins Maikel hen vanmiddag voorschotelde, ging er dan ook in als koek. “Het is heel simpel”, zo speechte hij, “belofte maakt schuld”. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024