Jongleren en sporten als de beste
21-02-2019
185 KINDEREN VERMAKEN ZICH TIJDENS VAKANTIE-INSTUIF IN ‘T WOOLDRIK

Jongleren en sporten als de beste

Het is voorjaarsvakantie en dat betekent dat er ook weer volop vermaak is voor de thuisblijvers. Konden de kinderen eerder deze week al een knikkerzak maken en een mini-robotje programmeren, donderdagmorgen was de sportvloer in ’t Wooldrik gereserveerd voor de jaarlijkse vakantie-instuif. Ruim 185 basisschoolleerlingen tekenden er voor in en dus hadden de medewerkers van Borne Sport weer de handen vol om alle opgekropte energie bij de kinderen in goede banen te leiden.

 

'Hartstikke druk'

Martine Benneker (foto links) is een van hen. Al tien jaar is ze actief bij Borne Sport en dus ook bij de vakantie-instuif. “Eigenlijk gaat het allemaal vanzelf”, zegt ze lachend om zichzelf even later toch maar direct te corrigeren. “Noh ja, vanzelf… we zijn er natuurlijk wel hartstikke druk mee, maar het scheelt enorm dat we gedurende het jaar ook bij de kinderen op school komen. Dat schept toch een band, je kweekt vertrouwen en kunt kinderen veel makkelijker aanmoedigen om ook op zo’n instuif als deze te komen.”

 

Hoe dan ook, het resultaat was ernaar. Volle bak dus in ’t Wooldrik en samen met Teakwondo Simon, de Badmintonvereniging Borne én de korfbalvereniging Groen Zwart creëerde Martine en haar team een bonte schakering van sport- én circusactiviteiten. Want hoe mooi was het om als een echte circusartiest met een stokje waarop een snel draaiend bordje balanceert, zelf al balancerend over een balk te kunnen lopen…? Trotse snuitjes dus en soms, met de tong uit de mond, het nóg eens proberen omdat het gewoonweg niet lukt. Een ander ukkie maakt van de gelegenheid gebruik om een doekje dat ze ziet op haar hoofd te leggen en enkele ballerina-achtige bewegingen te maken. En dan is er nog het korfballen, waar het verdraaid moeilijk blijkt de bal in het mandje te krijgen. “Probeer het nog maar een keertje”, zegt een van instructrices bemoedigend. En zowaar, het lukt.

 

Bloedfanatiek

Maar ook de grotere jeugd (van groep 4 tot en met 8) komt volledig aan haar trekken. De ene groep leeft zich uit met unihockey, een kindvriendelijke variant op het echte hockeyspel, terwijl een ander gezelschap de beginselen van het teakwondo onder de knie probeert te krijgen en vaak bloedfanatiek de aanwijzingen van de instructeurs opvolgt. Weer anderen zijn in de weer met het badmintonspel, waarbij op enig moment de shuttle vervangen wordt door een ballon.

 

Plezier alom dus op deze donderdagmorgen. Rond lunchtijd is het allemaal weer afgelopen en keren 185 kinderen, voor een deel begeleid door hun ouders, moe maar voldaan weer huiswaarts. “Het was weer goed”, besluit Martine. “Een volgend keer weer.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Voorjaarsvakantie-instuif 2019


    Inschrijving Run Bike Run gestart

    Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
    23-04-2024

    Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

    Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
    22-04-2024

    NEO wint ruim van Grol: 5-0

    Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
    22-04-2024

    Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

    Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
    22-04-2024

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024