Casper Haanappel naar Beach Team Nederland
26-02-2019
NIEUWE BEACHPARTNER: RIK DAMEN

Casper Haanappel naar Beach Team Nederland

Bornenaar Casper Haanappel gaat het komende beachvolleybalseizoen in met de 18-jarige Rik Damen onder de vlag van Beach Team Nederland. Nadat zijn beachpartner Stefan Boermans had besloten om met Dirk Boehlé het volgende seizoen in te gaan, ging ook Casper op zoek naar een nieuwe partner.

 

“Ik heb afgelopen winter wekelijks meegetraind met Beach Team Nederland (BTN). Dit heb ik gedaan met Mees Blom en Ruben Penninga. Er waren meerdere mogelijkheden, waaronder dus ook Rik Damen. Rik Damen is een jong talent van 18 jaar, die deel uitmaakt van het programma van BTN. Daarnaast is hij ook in de winterperiode bij de eredivisieteam van Taurus actief. Op de training kwam ter sprake of ik met Rik het NK indoor beachvolleybal wilde gaan spelen. Toen begon het idee te leven of hier mogelijkheden zouden kunnen liggen. Uiteindelijk zijn we op het NK indoor beachvolleybal vijfde geworden en zagen we de potentie die we als team hebben”, vertelt Haanappel die in de zaal momenteel onderdeel uitmaakt van Heren 1 van Apollo 8.

 

Unieke kans

Het Beach Team Nederland geldt als de top van het nationale beachvolleybal. “Dit is een kans voor mij die ik wellicht nooit meer in mijn leven zal krijgen. Los daarvan is het heel prettig om in een programma als BTN te stappen. Beachvolleybal is een zelfstandige en ondernemende sport. Van de trainingen tot toernooien moet alles door jezelf geregeld worden. Nu staan dus de trainingen en het programma, onder zeer goede begeleiding van BTN, voor een groot deel vast.”

 

“Door op woensdag en donderdag naar Den Haag te gaan om met Rik te trainen, mijn individuele training bij Webtonbeach en bij UFC Borne mijn krachttraining te doen, ben ik ervan overtuigd dat ik de perfecte omgeving heb gecreëerd om mezelf verder te ontwikkelen. We hebben nog niet een doel uitgesproken over wat we willen bereiken. We gaan in elk geval deelnemen aan de eredivisie en het NK senioren en kijken nog naar de mogelijkheden om ook World Tours (internationale toernooien) te gaan spelen.” Voor dat laatste zijn sponsoren nodig en wordt er aan een sponsorprogramma gewerkt.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024