Zingen in de zondagavondkou
REPETITIES DE STRIJD-PASSIESPELEN NADEREN HUN VOLTOOIING

Zingen in de zondagavondkou

Over zo’n drieënhalve week, op vrijdag 12 april, is de première van De Strijd, de volledig vernieuwde editie van de Passiespelen in Hertme. Daarna volgen er, verspreid over tien dagen, nóg eens zes voorstellingen. Maar voor het zover is, moet er natuurlijk worden gerepeteerd. Bijna tweehonderd mensen op de bühne en enkele tientallen achter de schermen zijn al maandenlang in de weer het (moderne) lijdensverhaal en de bijbehorende zang onder de knie te krijgen.

 

“Een mega-operatie, maar het gaat ons lukken”, zegt een glunderende Jos Brummelhuis, de regisseur van De Strijd, zondagavond in het koude Openluchttheater. Hij heeft vanavond een beetje vrijaf, maar was een dag eerder al volop in charge bij de derde grote doorloop in het theater. Toch is hij bij de repetities van het projectkoor present, evenals productieleider Harry Lutkenhaus en Jacco Camphens natuurlijk, de muzikaal leider. “We zijn echt écht één grote familie geworden, we doen het met elkaar, werken keihard samen en maken met ons allen enorm veel plezier.”

 

Nóg intenser en meeslepender

Dat plezier is zondagavond, ondanks de kou, nadrukkelijk voelbaar. In het uiterste hoekje, hoog onder het dak, is het grote projectkoor samen met de band, vanaf half acht tot een uur of tien druk in de weer heer en meester te worden over enkele muziekstukken. Jacco, een perfectionist ten voeten uit, staat op de bok. Er wordt gelachen en gedold, maar ondertussen weet de muzikaal leider voortdurend de vinger op de zere plekken te leggen om het nóg mooier, nóg intenser en nóg meeslepender te laten klinken. De komende weken volgt er nog een aantal repetities en dan moet het zover zijn. “Komt goed”, verzekert Brummelhuis, “het worden geweldig mooie passiespelen.”

 

Meer over de passiespelen is ook te vinden in de nieuwe special van het Openluchttheater op BorneBoeit. Ook de andere programmaonderdelen van het theater hebben hier hun plekje gevonden. Bovendien zal de special voortdurend op actualiteit worden aangepast. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
L keijzer — 18 mrt 2019
De kaartverkoop verloopt zeer positief. Rang A loopt zeer hard, verwacht wordt dat deze week meerdere avonden rang A uitverkocht zal zijn. Voor 19 april zijn alleen nog rang B kaarten verkrijgbaar.
Herman — 18 mrt 2019
Gisteravond de muziek geluisterd in de kou met kop koffie in de hand als enige verwarming.
Gaat zeker wat worden, mooi gedaan Jacco!

 

 

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024