Zenderen Vooruit verliest kansloos
22-04-2019
1-6 TEGEN JUVENTA’12

Zenderen Vooruit verliest kansloos

Met de geschorsten Freek Vlaskamp en Luuk Nijenhuis langs de kant werd de wedstrijd zaterdag om 18.00 uur in gang gefloten door scheidsrechter Daemen. De gasten uit Wierden begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen al snel goede mogelijkheden. Het eerste doelpunt viel al in de tiende minuut toen door miscommunicatie Hemmo Mulder zijn eigen doelman met een kopbal verraste: 0-1. De tegenslag was nog niet eens verwerkt toen in de 14e minuut de 0-2 al op het scorebord stond.

 

ZV kwam helemaal niet in het spel voor en had de grootste moeite om de makkelijk combinerende middenvelders van Juventa’12 te bedwingen. Het was wachten op een volgend Wierdens doelpunt en dat kwam er ook. In de dertigste minuut combineerde Juventa’12 opnieuw snel van achteruit en stuurde de spits in de ruimte en Myron Eleveld kon deze uitbraak niet stoppen: 0-3. Jordy Oude Vrielink moest geblesseerd het veld af en werd vervangen door Jeffrey Slamp.

 

Irritatie

De irritatie onderling liep op en het zelfvertrouwen was volledig weg. Toch leken de withemden hier zelf debet aan. Als de afspraak druk zetten en afjagen is, dan moeten alle linies hierin meegaan. Wanneer dit niet gebeurt en je laat de balvaardige spelers uit Wierden rustig de bal aannemen, dan is een tegenstander als Juventa domweg te goed voor ZV. Vlak voor rust leek ZV terug te komen in de wedstrijd toen Hemmo Mulder mocht aanleggen van 16 meter nadat Ramon van Os gevloerd was in de 16 meter: 1-3. Heel even was er weer hoop in de Zenderense harten, maar met doelpunten in de 42e en 44e minuut bracht Juventa een alleszeggende 1-5 op het scorebord bij rust.

 

In de rust werd Jordy Kamphuis vervangen door Bryan Sonder, waarna ZV de tweede helft veelbelovend startte. Er werd gecombineerd, druk gezet en positief gecoacht. Er ontstonden mogelijkheden voor Ramon van Os, Job Vetketel en Jeffrey Slamp, maar de doelman van Juventa had niet veel moeite de inzetten te keren. Juventa liet overduidelijk de teugels vieren, hing achterover en wachtte geduldig op een omschakelmoment. Deze omschakelmomenten kwamen er steeds meer en in de 70e minuut strafte Juventa balverlies af en zette zo de eindstand 1-6 op het bord.

 

De eerstvolgende wedstrijd is op 5 mei om 14.00 uur, opnieuw thuis en dan tegen Rood Zwart uit Delden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024