Stadsprins Maikel verrast Rolstoelgroep
01-06-2019
BELOFTE MAAKT SCHULD: TOET’NBLOAZERS DUWEN EEN WARM ‘RONDJE BORNE’

Stadsprins Maikel verrast Rolstoelgroep

Tijdens hun proclamatie bij het aantreden klonk het allemaal zo vanzelfsprekend: ‘Ten negende: samen met de Raad van Elf organiseren we een rolstoelrondje voor de Bornse senioren’. Zaterdagmiddag, onder bijna tropische omstandigheden, was het zover. En weg was de vanzelfsprekendheid. Want in vol ornaat bijna vijf kilometer een rolstoel voortduwen bleek allesbehalve een sinecure. Maar ze deden het wel en het plezier was er niet minder om. Zeker toen Stadsprins Maikel tijdens de tussenstop in de Carnahal de voorzitter van de Rolstoelgroep Borne een cheque van 250 euro mocht overhandigen.

 

Met (stro)hoed en zonnebril

Om twee uur verzamelde het bonte gezelschap zich in Het Dijkhuis, waar achttien rolstoelers, deels bewapend met een grote (stro)hoed en zonnebril, inmiddels klaar zaten. Onder de duwers van De Toet’nbloazers, behalve Stadsprins Maikel en zijn adjudant Patrick, ook Jonkheer Mervin en zijn Jonkvrouw Roos en de jeugdhoogheden. Én zoals beloofd, een groot deel van de Raad van Elf. Na de groepsfoto ging het op weg, dwars door het dorp en gadegeslagen door verbaasde passanten. Halverwege de wandeling werd het de leden van de Raad van Elf te veel. Ze trokken hun colbert uit om in een hagelwit smokinghemd hun weg te vervolgen. Dit in tegenstelling tot beide hoogheden, die stug volhardden en de zweetdruppeltjes vanonder hun steek maar de vrije loop lieten.

 

Eenmaal bij de Carnahal aan de Kleiweg aangekomen, een oase van schaduw, keken de rolstoelers hun ogen uit en bleken ze uitermate nieuwsgierig naar wat er zich hier toch allemaal afspeelde. En dat laatste was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd, want de duwers van dienst vertelden in geuren en kleuren over hun wagenbouw, over alle attributen die zo links en rechts in de voor deze gelegenheid keurig opgeruimde hal zichtbaar waren en zo meer.

 

Collecte Carnavalsmis

Onder het genot van een bakje koffie, thee of een glas fris, gelardeerd met een plak cake of krentenwegge, nam Stadsprins Maikel vervolgens het woord. Hij vertelde over de oorsprong van deze bijzondere middag en ook dat er tijdens de Carnavalsmis in Zenderen een collecte werd gehouden voor een goed doel. Een doel dat de Rolstoelgroep Borne bleek te zijn en dus mocht hij voorzitter Elly Kamphuis van de groep een cheque van maar liefst 250 euro overhandigen.

 

“Je wilt niet weten hoe blij we hier mee zijn”, zo zei ze. “Jullie weten dat we in november vorig jaar al ons 25-jarig jubileum vierden. Dit betekent ook dat we veelvuldig onderhoud moeten plegen aan onze materialen, dus dit prachtige bedrag komt uitstekend van pas. Maar ook hecht ik eraan te zeggen dat een middag zoals deze nog maar eens bewijst dat carnaval en zorgen voor de samenleving heel goed kunnen samengaan. Heel veel dank daarvoor.” (BM)

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024