Eerste Bornse Speciaalbierfestival
ONDERDEEL VAN SPECIAL CARS SUNDAY 23 JUNI

Eerste Bornse Speciaalbierfestival

Tijdens de nieuwe Special Cars Sunday koopzondag op 23 juni vindt op het Rheineplein het allereerste Bornse Speciaalbierfestival plaats. Zo’n 13 ambachtelijke brouwers uit de regio presenteren hun bijzondere, met liefde en creativiteit gebrouwen bieren. In totaal zijn er meer dan 50 verschillende bieren te proeven! Van gewoon blond tot triples, van weizen- tot stout bieren. Marcel Bergboer van de Bornse Bierbrouwerij is de grote trekker van het festival en heeft zijn netwerk ingeschakeld om zo veel mogelijk bijzondere brouwerijen naar Borne te halen.

 

Hoe werkt het?

Onder de keur aan brouwerijen Gallivant uit Hengelo, Otmar uit Ootmarsum, Stanislaus uit Enschede, Wentersch uit Winterswijk, Bombazijn uit Oldenzaal en natuurlijk de Bornse Bierbrouwerij zelf.

 

Festivalbezoekers kopen een setje met daarin een klein, Borns Speciaalbierfestivalglaasje, een programmaboekje en een aantal munten en bepalen zelf welke bijzondere bieren ze wel eens willen proeven. Natuurlijk kunnen er bij de centrale kassa munten bijgekocht worden om nog meer verschillende bieren te kunnen proeven. Na afloop kan het glaasje tegen statiegeld weer ingeleverd worden, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het zou maar zo een collectors item kunnen worden.

 

Special Cars Sunday

“We gaan er meteen vol in, met 13 brouwerijen heb je direct een behoorlijk bierfestival”, zegt Marcel Bergboer, die al heel lang met het idee rondliep om ook in Borne een al in andere plaatsen uiterst populair speciaalbierfestival te organiseren. Speciaalbier is helemaal hot en happening op het moment en Bergboer staat zelf regelmatig op festivals om zijn eigen Boris- en Spanjaard-bieren te laten proeven. De aansluiting bij de nieuwe Special Cars koopzondag was een schot in de roos en de klik met de BBO, in de persoon van juwelier Marcel Boonk, was er snel. “Qua bier begrijpen we elkaar!”

 

Heel veel bijzondere auto’s

De Special Cars Sunday is de opvolger van de Tiroler Koopzondag, in het leven geroepen om het ‘gat’ tussen Borne op z’n Best en de Melbuul’ndagen in te vullen. In de hoofdrol, behalve bier, bijzondere auto’s. Overal in het dorp zullen blinkende en speciale bolides te bewonderen zijn, van fonkelnieuwe Ferrari’s tot klassieke Cadillacs. Inmiddels zijn er al 71 auto’s en motoren aangemeld voor de koopzondag en valt er in alle centrumstraten door autoliefhebbers veel te genieten.

 

En meer …..

Naast bier en auto’s is er nog veel meer te beleven, zoals een muzikale carwash, door de dames van Apollo 8, een racesimulator en natuurlijk meerdere gelegenheden om te snacken en te snaaien. “We wilden weer eens wat anders”, vertelt Boonk. “Al brainstormend kwamen we op een stoere koopzondag met veel bekijks.” Diverse band treden op, waaronder Les Moustaches en Marlijne Jans. Jolien’s Theaterhuis zal met haar hilarische acts bezoekers vermaken en ook aan de kinderen is gedacht met onder andere de altijd populaire ballonnenfiguren.

 

Win vrijkaarten voor Rock the Opera II

In samenwerking met BorneBoeit, het Openluchttheater Hertme en de Bornse Bierbrouwerij zijn er op het Rheineplein tijdens de koopzondag 10 vrijkaarten, ter waarde van 29,50 euro, te winnen voor het spectaculaire Rock the Opera II op 21 juli in het Openluchttheater. Wat je precies moet doen om die te bemachtigen zie je op het Rheineplein op 23 juni tussen 12.00 en 17.00 uur.

 

Het weer lijkt bijzonder goed te worden, dus niets staat een prachtig evenement in de weg!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 17 jun 2019
elke dag weer leuke en verrassende artikelen. Oook deze weer....we zullen er ééntje op drinken a.s. zondag

Nieuwe winkel en lunchroom op Rheineplein

Na enkele jaren van leegstand krijgt de voormalige ABNAMRO-vestiging op het Rheineplein...
02-03-2021

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021

Piekdagen voor Eurosport

De telefoon bij Eurosport aan de Stationsstraat staat sinds gisteren roodgloeiend. En ook de...
09-02-2021