Cogas Cultuurprijs voor De Passiespelen
AWARD EN CHEQUE VOOR ‘DE STRIJD’

Cogas Cultuurprijs voor De Passiespelen

De Cogas Cultuurprijs gaat dit jaar naar De Passiespelen in Hertme, het theaterspektakel dat met ondertitel ‘De Strijd’ van 12 tot en met 22 april werd opgevoerd in het openluchttheater. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en toegankelijker maken voor een groter publiek. De Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Via deze website kon gestemd worden en De Passiespelen is door het publiek als prijswinnaar gekozen.

 

Gerald de Haan, directeur van Cogas, over de Cogas Cultuurprijs en de winnaar van dit jaar: “Met het Cogas Cultuurfonds stimuleren wij kunst en cultuur. Cultuur verbindt ons allemaal. De Passiespelen laten dat ook goed zien: maar liefst 250 vrijwilligers zetten zich in om een aantal prachtige voorstellingen neer te zetten.”

 

Theatertraditie

Richard IJzereef, voorzitter van de organisatie van De Passiespelen: “We zijn blij om te horen dat we de Cogas Cultuurprijs hebben gewonnen, met grote dank aan de vele mensen die op ons gestemd hebben. We gaan de prijs gebruiken voor het ondersteunen van de cultuurbeleving in het Openluchttheater in Hertme. In het afgelopen decennium is er veel veranderd in ons theater: eigen theaterproducties, renovaties en meer. Vernieuwing geeft het theater toekomst en hierdoor kan de jarenlange theatertraditie worden voortgezet in het prachtige groen van Hertme. Een speciaal woord van dank aan alle vrijwilligers die bij ons theater betrokken zijn.”

 

“We zijn blij dat Cogas met het Cultuurfonds vele groepen en stichtingen jaarlijks ondersteunt. We hopen de award tijdens de feestelijke afsluiting van het project Passiespelen ‘De Strijd’ op 27 september in ontvangst te nemen.”

 

De Cogas Cultuurprijs bestaat uit een award en een cheque ter waarde van € 1.000,-. Deze prijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Uit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie drie initiatieven die kans maken op deze prijs. In de toetsingscommissie zijn alle negen gemeenten uit het Cogas-gebied vertegenwoordigd.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024