Brassband brengt muziek naar de wijk
MIDZOMERCONCERT OP HET SPANJAARDSPLEIN

Brassband brengt muziek naar de wijk

Het Spanjaardsplein vormde dinsdagavond het decor voor de muzikale tonen van onder andere The Lord of the Rings. Driekwartier lang werden de buurt én toevallige passanten getrakteerd op een Midzomerconcert van de 25-koppige Euregio Brassband. De Euregio Brassband is de enige brassband in Twente. Voortgekomen uit de fanfare de Bazuin uit Borne. De leden komen niet alleen uit Borne, maar zijn her en der woonachtig in Twente en omgeving. Het is nu een orkest met regionale uitstraling. Optredens worden verzorgd in binnen- en buitenland.

 

Spelen in je eigen buurt

Renske Vriesema vertelt dat dit jaar haar wijk mag genieten van een gratis optreden. “Jaarlijks speelt de band in één van de buurten waar een lid van de formatie woonachtig is. Het komt weleens voor dat buren het geluid van haar cornet horen. En zich afvragen wat ze speelt. De Euregio Brassband wil de buren en de omgeving kennis laten maken met de hobby van de wijkbewoner. “We zijn een enthousiast team amateur-musici die wekelijks oefenen in het Kulturhus. Dat heeft ertoe geleid dat we in april de Gouden Spiker hebben gewonnen. En nu gaan we voor het Nederlands Brassband kampioenschap op 25 oktober. Voor die tijd hopen we nog een althoornspeler te vinden.”

 

Filmmuziek

De brassband treedt deze avond op met filmmuziek. Gekozen door de musici. “Gewoon omdat dit leuk is om te spelen.” Bovendien is het toegankelijk voor het publiek. Terwijl de eerste tonen over het grasveldje en tussen de bomen de buurt in verdwijnen, stroomt het publiek toe. Voorbijgaande fietsers stappen af om te luisteren. Scootmobielen schuiven het grastapijt op. Kinderen stoppen met het voetballen en nestelen zich in het gras. Al gauw staan er zo’n 60 mensen te luisteren naar ‘Hook’, ‘Crimson Tide’ en ‘A Disney Fantasy’. Tussen de nummers door legt één van de musici zijn blaasinstrument terzijde. Om de luisteraars enthousiast iets te vertellen over de films en de muziek.

 

Een zomeravond surprise in een mediterrane omgeving. Zonder platanen. Maar wel een ouderwets ontmoetingsplein waar iets gebeurt. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024