Kinderen én ouders genieten van Remi
PROFESSIONELE EN VERMAKELIJKE ‘ALLEEN OP DE WERELD’ IN HERTME

Kinderen én ouders genieten van Remi

Een week geleden genoten 4.000 mensen van hun zondag tijdens het Afrika Festival in het Hertmese Openluchttheater. Deze zondag waren er ruim 200 betalende bezoekers, waarvan de helft kinderen. Maar het genieten was er niet minder om. Op de theateragenda stond de kindervoorstelling Alleen op de wereld, een productie van Theater van Santen uit Sassenheim. Het bleek een meeslepende middag te worden waarin de bezoekertjes (veelal in de leeftijd tussen de zes en twaalf jaar) én hun ouders werden gevangen door het verhaal van de eenzame Remi.

 

Écht een middagje uit

Het knusse karakter van het theater en de bijbehorende zo kenmerkende sfeer zorgden, zoals gewoonlijk, voor een bijzondere ambiance. Voordat de voorstelling om drie uur zou beginnen, gingen de vrijwilligers van het Openluchttheater nog maar eens rond met schalen vol koekjes om hun gasten en gastjes écht een middagje uit te bezorgen. De meesten van het kleine grut vermaakten zich toen al met bellenblaas.

 

Maar toen ‘het doek eenmaal opging’ werd het adembenemend stil. En dat zou het blijven tot de allerlaatste seconde. Een compliment naar Katja van der Does, Fee Reynaert en John van Santen die er gedrieën in slaagden de aandacht van de kinderen ruim een uur lang vast te houden. Met goed toneelspel, voortdurende rolwisselingen, uitstekende zang, viool-, keyboard-, saxofoon- én gitaarspel wisten ze het aloude verhaal op een eigentijdse manier voor het voetlicht te brengen.

 

Interactie met het jonge publiek

De interactie met het jonge publiek gingen ze nadrukkelijk niet uit de weg. Toen twee van hen -geheel volgens het verhaal- muziek gingen maken om wat geld voor hun levensonderhoud bij elkaar te sprokkelen en een hoed voor zich neerlegden, stroomden de tribunes leeg en vulde de hoed zich met muntjes die door de kinderen werden aangereikt. Op andere momenten werden de dorpjes verderop genoemd. Voor deze ene keer kregen ze de namen Borne en Hengelo...

 

Kort en goed, de kindermiddag in Hertme klopte zondagmiddag als een bus. En dat mag gerust ook als compliment worden beschouwd naar de organisatie van het Openluchttheater dat in de regel graag grote evenementen en producties op de bühne brengt, maar nadrukkelijk ook oog heeft voor andersoortige en veel kleinschaliger voorstellingen, zoals vanmiddag.

 

Komende zondag zal het bovendien wéér allemaal anders ademen. Dan komt het Praags Philharmonisch Orkest op bezoek, dat onder de titel Rock the Opera allerlei classic rock hits ten gehore zal brengen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
John van Santen — 15 jul 2019
Mooi artikel! Dank je wel ook namens Fee en Katja! John van Santen / Theater van Santen - Jeugdtheater

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024