Musical Rent in de startblokken
OPENLUCHTTHEATER HERTME BIEDT VRIJDAG EN ZATERDAG EEN ROCK PODIUM

Musical Rent in de startblokken

Komende vrijdagavond staat de première van Rent, de rockmusical, op het programma van het Openluchttheater Hertme. Een groep van 15 overenthousiaste jonge mensen, die samen de cast vormen, heeft er dan bijna een jaar aan voorbereiding, inleven, oefenen, oefenen en nog eens oefenen opzitten. Zondagavond vond een van de laatste doorlopen plaats en de komende dagen worden de resterende puntjes op de i gezet. “Vrijdagavond moet het er allemaal uitkomen”, aldus Wout Hofstede, de productieleider.

 

‘Een echt tijdsbeeld’

Rent is van origine een Amerikaanse rock musical, en speelt in de beginjaren negentig in New York. Het verhaal handelt over een groep jongeren die worstelt met relaties en vriendschappen. Ook de aidsepidemie loopt er als een rode draad doorheen. Een echt tijdsbeeld dus, met veel herkenbare aanknopingspunten. Tijdens de doorloop op zondagavond is de vibe al duidelijk voelbaar. Hofstede: “We willen heel graag dit verhaal vertellen, en in de aanloop hiernaartoe werden we er met ons allen ook steeds meer door gegrepen. We spelen dus niet zomaar wat, nee we vertellen ons inmiddels eigen verhaal. Het komt uit ons hart en dat proef je nu al in de voorbereiding.”

 

Heftig en stevig

Het sobere decor, voornamelijk bestaande uit veel steigermateriaal, laat veel ruimte voor de focus op de spelers. “Precies ook wat we willen,” zo vervolgt de productieleider, “want dan komt het verhaal -dat soms best heftig en stevig is- veel sterker binnen. En vergeet de entourage van het Openluchttheater niet. Volgens mij is het de allereerste keer dat het wereldwijd bekende Rent in de open lucht wordt opgevoerd. Dat geeft duidelijk een extra dimensie.”

 

Als het al bijna donker is zondagavond zet de vijfkoppige band, onder leiding van Gerben Kruisselbrink, de eerste noten in van het openingsnummer. Van alle kanten ‘bestormen’ de spelers dan het podium. Lopend, op de fiets, springend en dansend. Ze zingen de longen uit hun lijf en iets van Hofstede bedoelt, is voelbaar: hier moet het gebeuren en nu moet het eruit.

 

De musical wordt zowel op vrijdag- als zaterdagavond in Hertme opgevoerd en begint op beide dagen om 20.00 uur. Voor meer informatie zie de website van het Openluchttheater. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht,...
08-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024