Musical Rent in de startblokken
OPENLUCHTTHEATER HERTME BIEDT VRIJDAG EN ZATERDAG EEN ROCK PODIUM

Musical Rent in de startblokken

Komende vrijdagavond staat de première van Rent, de rockmusical, op het programma van het Openluchttheater Hertme. Een groep van 15 overenthousiaste jonge mensen, die samen de cast vormen, heeft er dan bijna een jaar aan voorbereiding, inleven, oefenen, oefenen en nog eens oefenen opzitten. Zondagavond vond een van de laatste doorlopen plaats en de komende dagen worden de resterende puntjes op de i gezet. “Vrijdagavond moet het er allemaal uitkomen”, aldus Wout Hofstede, de productieleider.

 

‘Een echt tijdsbeeld’

Rent is van origine een Amerikaanse rock musical, en speelt in de beginjaren negentig in New York. Het verhaal handelt over een groep jongeren die worstelt met relaties en vriendschappen. Ook de aidsepidemie loopt er als een rode draad doorheen. Een echt tijdsbeeld dus, met veel herkenbare aanknopingspunten. Tijdens de doorloop op zondagavond is de vibe al duidelijk voelbaar. Hofstede: “We willen heel graag dit verhaal vertellen, en in de aanloop hiernaartoe werden we er met ons allen ook steeds meer door gegrepen. We spelen dus niet zomaar wat, nee we vertellen ons inmiddels eigen verhaal. Het komt uit ons hart en dat proef je nu al in de voorbereiding.”

 

Heftig en stevig

Het sobere decor, voornamelijk bestaande uit veel steigermateriaal, laat veel ruimte voor de focus op de spelers. “Precies ook wat we willen,” zo vervolgt de productieleider, “want dan komt het verhaal -dat soms best heftig en stevig is- veel sterker binnen. En vergeet de entourage van het Openluchttheater niet. Volgens mij is het de allereerste keer dat het wereldwijd bekende Rent in de open lucht wordt opgevoerd. Dat geeft duidelijk een extra dimensie.”

 

Als het al bijna donker is zondagavond zet de vijfkoppige band, onder leiding van Gerben Kruisselbrink, de eerste noten in van het openingsnummer. Van alle kanten ‘bestormen’ de spelers dan het podium. Lopend, op de fiets, springend en dansend. Ze zingen de longen uit hun lijf en iets van Hofstede bedoelt, is voelbaar: hier moet het gebeuren en nu moet het eruit.

 

De musical wordt zowel op vrijdag- als zaterdagavond in Hertme opgevoerd en begint op beide dagen om 20.00 uur. Voor meer informatie zie de website van het Openluchttheater. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024