Warme klanken op zonnige zondag
BENEFIETCONCERT VOOR STICHTING ALS DOOR KOOR MIX

Warme klanken op zonnige zondag

De voormalige Theresiakerk, nu het Gezondheidscentrum De Poort van Borne, stroomt vol. Velen hebben al om 14.00 uur een stoel weten te bemachtigen. In afwachting van het benefietconcert door het 35-koppige koor Mix uit Zenderen.

 

Opbrengsten voor Stichting ALS

Hennie Zanderink, bestuurslid en koorlid, schat in dat er ongeveer 300 kaarten zijn verkocht. “Maar vol is vol kennen we niet. Er is altijd nog een plaatsje voor iemand te vinden.” In januari 2018 is één van de koorleden overleden aan de gevolgen van de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Dit is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren.

 

Zo lang als het maar mogelijk was bezocht het koorlid de bijeenkomsten van het zangkoor. Zanderink vertelt:” Dit maakte zo’n diepe indruk op ons. Het ziekteproces heeft ons geraakt. Dat zette ons aan het denken. Driekwart jaar geleden besloten we een benefietconcert te organiseren. De opbrengsten van de kaartverkoop, consumpties en oranje sympathie armbandjes komen ten goede aan de Stichting ALS Nederland.”

 

Ontroerende verhalen

Zanderink is ontroerd door verhalen die sommige bezoekers aan haar vertellen. “Dat realiseer je je niet helemaal vooraf. De intense ervaringen geven mij kippenvel.” Het repertoire van koor Mix bestaat uit nummers waar hun overleden zangmaatje een bijzonder gevoel bij had. De zon schijnt door de open deuren naar binnen. Even later wordt het eerste nummer ingezet. En de voormalige plek van rust, troost en ontmoeting wordt gevuld met warme innemende klanken. De akoestiek van dit gebouw draagt er toe bij dat de boodschap binnenkomt. Na het eerste nummer heet Gerard Welberg, voorzitter, het publiek welkom. Welberg onderstreept het doel van deze middag.

 

Geconcentreerd dirigeert Fons van Os de slagwerker, pianist en het gemengde koor. De optredens worden afgewisseld met gastoptredens van Inpajoko en het Borns Ensemble. Tot slot treden de drie groepen op met een gezamenlijk muziekstuk: Het Afrikaanse Vrijheidslied. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024