Bart, Eef en Marlie leiden Angorageiten
17-11-2019
BROERS EN ZUS EVERS NIEUW KONINGSTRIO NA ZOTTE OPKOMST

Bart, Eef en Marlie leiden Angorageiten

Als je begint over de Angorageiten, dan weet je op voorhand dat er iets bijzonders volgt. Dat is al jaren zo en als het aan de jonge vereniging ligt, zal dat tot in lengte van jaren ook zo blijven. Bij de Karnavalsvereniging (ja, met een K), die resideert in De Steeg, verloopt nu eenmaal alles anders dan anders. Neem de opkomst van de nieuwe hoogheden. Niet op de 11de van de 11de, maar steevast -dat dan weer wel- op de zondagavond daarna. Niet in de kroeg, maar uitbundig en bombastisch op het Rheineplein.

 

Rariteitenkabinet

Enkele honderden mensen, waaronder ook carnavalisten van andere verenigingen, waren er rond half zes samengekomen om met eigen ogen te zien wie er uit de hoge hoed getoverd zouden worden als opvolgers van Koningin Marlou en haar adjudanten Kyra en Maran. Maar voor het zover was passeerde zoals gewoonlijk weer een rariteitenkabinet de revue, of beter gezegd het grote podium, dat vóór het gemeentehuis was opgezet. Het ruim een half uur durende programma was opgedeeld in zes thema’s: Polka, Oktoberfest, Polski, Foute Hits, Geheime Zender en Hardcore. En zo kwamen een harmonica-artiest, vele Lederhosen, nog meer bier, een Barbie girl en een grote trekker met een heleboel kleine trekkertjes voorbij.

 

Rond kwart over zes werd de bonte stoet afgesloten met een grote touringcar. Daaruit stapten even later -zij het nog gemaskerd- de drie nieuwe hoogheden. Het bleken Bart Evers, Eef Evers en Marlie Evers. Inderdaad, twee broers en een zus, die het komende carnavalsseizoen voorop zullen gaan tijdens de feesten van de geiten.

 

‘Drie mooie feestbeesten’

De hilariteit was groot toen ze gedrieën eenmaal vol in de schijnwerpers stonden en karrenvrachten confetti over zich kregen uitgestort. “Dat wordt lachen”, zo klonk het direct. “Daar hebben we drie mooie feestbeesten staan.” De drie lieten het allemaal springend en hossend over zich heenkomen, toch even beduusd van de plotselinge aandacht en ook het eerste woordje van Koning Bart kwam er nog wat haperend uit. Maar even later herpakten ze zich en volgden ze de blaaskapel uitbundig naar de warme residentie om daar hun feest verder te vieren.

 

Bart is 21 en werkt bij For Farmers. Broer Eef is 19, loopt stage bij BE | Allbrass en beunt volgens zeggen hier en daar wat bij, terwijl zus Marlie (18) Bouwkunde studeert bij Windesheim. Daarnaast verdient ze nog eens een zakcentje bij het Pannenkoekhuis in Borne. (BM)

 

Het motto van de drie nieuwe hoogheden luidt: 

‘Met de brommer, trekker, fiets en bloempot, giet wie dit joar veel bier door de strot’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van...
24-06-2020

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19...
23-06-2020

Wedeplanten in Hertme

Rijksmuseum Twenthe heeft onlangs samen met Waterschap Vechtstromen langs de oever van de...
20-06-2020

Kulturhus start met vlogpodium

Dat de coronacrisis ook tot mooie dingen kan leiden, bewijst het Kulturhus in Borne. Van het ene...
06-06-2020

Deur weer open bij Bussemakerhuis

Enkele dagen na de bekendmaking van de versoepeling van de Covid-19 maatregelingen staat de deur...
10-05-2020

Symbolisch licht voor paters Zenderen

“Eigenlijk zouden we 3 april in Hertme zijn”, aldus Frank Vennegoor van het...
05-05-2020