2 miljoen voor start vervolgfase ’t Wooldrik
KREDIET NODIG VOOR VOORBEREIDING FASE TWEE

2 miljoen voor start vervolgfase ’t Wooldrik

Om voorbereidende werkzaamheden te kunnen starten voor de tweede fase van het renovatieproject van sportcomplex ’t Wooldrik is een bedrag van 2 miljoen nodig. Het gaat om ontwerpkosten, kosten van het projectteam, inspraakprocedures, het in gang zetten van de bestemmingsplanprocedure, et cetera. Aan het eind van deze voorbereidingen zou in principe de schop in de grond kunnen voor de vernieuwbouw van de sportzalen, de beachvelden, bovenverdieping en entree van de sporthal. Maar in deze tweede fase staat ook de vervangende nieuwbouw van basisscholen Jan Ligthart en ’t Oldhof gepland.

 

De gemeenteraad wordt gevraagd het krediet beschikbaar te stellen uit de stelpost die in de begroting al is voorzien. Voor de uitvoering van het miljoenen kostende project is een Europese aanbestedingsprocedure opgestart. De verwachting is dat die in december is afgerond. Het winnende consortium kan dan aan de slag met het verder uitwerken en uitvoeren van fase 1 (renovatie zwembad en hal 2) en meedenken met de voorbereiding van fase 2. Een uitgewerkt ontwerp voor de tweede fase zou eind 2020 gereed kunnen zijn.

 

Een voorbereidingskrediet van 2 miljoen vindt wethouder financiën Herman Mulder acceptabel. “Het totale project kost tussen de 23 en 26 miljoen. Het is daarvan nog geen tien procent. Het is een behoorlijk zwaar project, waarin we veel investeren. We moeten dit goed en zorgvuldig voorbereiden.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 23 nov 2019
7 miljoen totale projectkosten voor een gasloze, nul-op-de-meter sporthal die inmiddels volop in gebruik is in de wijk Nijlân in Leeuwarden:
De ABN AMRO financiert de sporthal, BV Sport huurt en exploiteert de hal en na 30 jaar is de lening compleet afgelost en gaat de sporthal over naar de gemeente. Het onderhoud en energie is voor deze periode geborgd door Van Wijnen waardoor het complex er altijd goed bij staat. Als je al die thema’s aan elkaar verbindt, heb je een hele betekenisvolle plek voor de wijk, leden, verenigingen en scholen. Voor heel Leeuwarden. Kortom, een prachtige samenwerking waar we met alle betrokken partijen trots op mogen zijn.’
http://persberichten.deperslijst.com/134760/opening-energieneutrale-en-gasloze-sporthal-nijlan.html
Ron Hartman — 23 nov 2019
De kosten van de sporthal in Leeuwarden zijn te zien in:
https://www.omropfryslan.nl/nieuws/811909-bouw-nieuwe-sporthal-wijk-nijlan-begint-over-twee-maanden

Hier in Borne, wordt op dit moment al gesproken van 26 miljoen euro. Globaal 400 actieve leden die binnen willen sporten en 600 actieve voetballers. Voor die 400 wordt dus 65.000 euro per persoon geinvesteerd. te betalen door vele gezinnen die elk jaar weer van alle kanten kostenverhogingen voor de kiezen krijgen. De jaarlijkse onderhoudskosten zijn pittig; ze rekenen zich rijk met zonnepanelen.
Ron Hartman — 23 nov 2019
Mooi project. Die schaalgrootte zou Borne ook passen ipv mini Papendal
Paul Cohn — 23 nov 2019
willen is kunnen, mits je voor een gasloze, nul-op-de-meter, toekomstbestendige accomodatie de juiste mensen, materialen en technieken inzet:
www.vanwijnen.nl/projecten/een-unieke-samenwerking-sporthal-nijlan/
Ron Hartman — 21 nov 2019
Je zou een passieve bouwwijze verwacht hebben. Stoken is zo vorige eeuw en de Groningers laten zakken! Deze ruimte is domweg niet warm te krijgen en zeker niet zonder gas. Teveel glas (al maak je er ook 5 laags van), te hoog en welk doel hebben die paar zitjes voor die peperdure stookruimte? Jaarlijkse lasten verdubbelen tov begroot. Kan Hengelo dat wel betalen tzt?
McHak — 21 nov 2019
Fantastisch toch! In meerderheid democratisch besloten; dus graag uitvoeren. Dat uw woonlasten toenemen wist u toch, dus niet janken; gewoon dokken. Krom liggen en kop hoalen. Vooral die bloemen bij de ingang vind ik prachtig. Top!
McHak — 21 nov 2019
Borghendenaren, heeft u ook niet het onderbuikgevoel dat ons medium oftewel borneboeit ons stimuleert/ beĂŻnvloed/ de schijn van belangenverstrengeling in beeld brengt? Die stelling suggereert dat wij als onnozelen gestimuleerd worden om te reageren (= niet te anticiperen) op stellingen die de media ongecensureerd dropt als waarheid ( dat staat los van het feit dat de media gevoel heeft bij de dagelijkse werkelijkheid). In deze zou ik zeggen; hiertoe is in meerderheid besloten (= onze volksvertegenwoordiging voert uit waartoe wij hen bevoegd hebben gemaakt). Geen discussie meer, maar accepteren dat er een coalitie is met uw stem dat dit mag.
Ron Hartman — 20 nov 2019
De overheid komt geld tekort.
Dat ligt aan de vergrijzing
En andere zorgkosten
We slopen dus de laatste verzorgingshuizen; veel te duur die luxe van Hendrik Groen cs
Hendrik moet gewoon ergens wat huren en 1 x per week zwemmen met bejaarden
In een prachtig sportcomplex.
Op tijden dat hij niemand van de elite stoort
Die heeft er recht op immers? Die werkt ervoor!
OK, Boomer?
Henry — 20 nov 2019
Een megalomaan project voor een gemeenschap van totaal minder dan 25 duizend mensen. Wa5 een waanzin.
Wgkub — 20 nov 2019
Je kunt altijd nog de woz verhogen!

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021