Toet’nbloazersvolk viert gala
11-01-2020
BONTE AANEENSCHAKELING VAN HUMOR EN SCHERPTE

Toet’nbloazersvolk viert gala

De kop is eraf. De eerste van de twee jaarlijkse Gala-avonden van De Toet’nbloazers zit er weer op. Voor een vernieuwde zaal van het Kulturhus gaven de leden van de carnavalsvereniging vrijdagavond een staaltje ten beste van wat ze allemaal in huis hebben. Maandenlang hadden ze ervoor geoefend, en nu moest het er allemaal ineens uit. Een volle zaal met enthousiaste carnavalisten én scheidend burgemeester Gerard van den Hengel lieten het met genoegen over zich heenkomen.

 

Hennik de tuinman

En zoals elk jaar liep het overvolle programma weer eens lekker uit. Maar niemand die het deerde, want de bonte aaneenschakeling van humor, steken onder water en vooral heel veel plezier maken zo’n avond nu eenmaal tot uiterst makkelijk verteerbare kost. Maar liefst vijftien verschillende acts passeerden de revue en voordat Hennik de tuinman traditiegetrouw de avond aftrapte met zijn kritische, soms sarcastische en dan weer uit het hart gegrepen buut waren het natuurlijk de hoogheden en hun gevolg die het toneel beklommen en met hun stichtelijke woorden voor de juiste stemming zorgden. Voeg daarbij het gegeven dat Prins Dennis ook zijn vijftigste verjaardag vierde, dan moge duidelijk zijn dat de toon al snel was gezet.

 

Hennik, in het dagelijks leven Theo Lassche, keek in zijn buut op zijn eigen en vertrouwde wijze terug op het leven in Borne van het afgelopen jaar. En daarbij ging het opvallend vaak over de burgemeester. “Het was kort maar krachtig” zo riep hij, waarbij hij zijn bewondering voor de interim-bestuurder niet onder stoelen of banken stak. Op het moment dat hij een retirade over de OZB wilde afsteken, bedacht hij zich en zei: “Ach laten we het er maar niet over hebben. Het college is er toch niet. De burgemeester wel, hij toont tenminste ballen.” En over de keuze voor de nieuwe burgemeester: “Er waren 21 kandidaten, de Commissaris van de Koning heeft de eerste schifting gedaan, want in Borne kunnen ze geen keuzes maken.” Zo foeterde Hennik nog even door.

 

Star Sisters

Daarna was het onder meer de beurt aan de Dansmarietjes met hun Gardedans, waarna de verschillende onderdelen, die vakkundig aan elkaar werden gepraat door Ann Kollen en Daan Meijer, elkaar in hoog tempo opvolgden. Neem bijvoorbeeld de damesgroep van de vereniging die inhaakte op de komende 75-jarige bevrijding. Als fraai verklede Star Sisters brachten ze het bekende Stars on 45 ten gehore, even later gevolgd door de Talented Brothers die met hun ontblote bovenlijven ook een duit in het zakje deden, maar dan anders. En zo ging het door.

 

Het officiële programma werd ver na half twaalf besloten met de finale, een lofzang op de vereniging: ‘Wij zijn het Toet’nbloazersvolk. Ons leven draait als in een kolk. Wij vieren carnaval: Toet’nbloazersbal’. Zaterdagavond is de tweede gala-avond. En ook dan zal het plezier er weer van afspatten. Eén ding is duidelijk: het carnaval leeft in Borne. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024