Bij de Kolkleu heersen de dames
18-01-2020
33-JARIGE CARNAVALSVERENIGING PRESENTEERT PRINSES CARINE EN ADJUDANTE RIAN

Bij de Kolkleu heersen de dames

Carnavalsvereniging De Kolkleu bestaat dit jaar 33 jaar. En dat zal Hertme weten ook. Tijdens het jaarlijkse Gala in het eveneens jaarlijkse bomvolle Hof in Huis werd vrijdagavond de aftrap gegeven voor de carnavaleske feestelijkheden en traditioneel spelen daarin de opkomst van de nieuwe Hoogheid en ‘zijn’ adjudant een centrale rol. Zo ook deze keer. Althans… tot verbazing van vrijwel iedereen waren het dit keer twee dames die de scepter gaan zwaaien: Prinses Carine en haar Adjudante Rian.

 

Leuke wezens

Maar voor het zover was werden (oud) Prins Wouter en zijn Adjudant Jarno natuurlijk bedankt voor al hun inzet tijdens de afgelopen regeerperiode, al kregen ze links en rechts om de oren dat ze behoorlijk hadden verzaakt in het uitvoeren van hun proclamatiepunten. Nadat ze even later als radio-amateurs geboeid werden afgevoerd, was het podium voor Kluk Kluk Betsy, die het leven in Hertme op de voor haar bekende wijze scherp en humoristisch op de hak nam. Terloops sneed ze ook nog de commotie in Oldenzaal aan, waar de dames ‘leuke wezens’ worden genoemd, maar dat bleek naderhand dus een verkapte hint naar de opkomst van Carine en haarzelf als nieuwe hoogheden van het kerkdorp.

 

Ook Mario van Santen deed nog een duit in het jubilerende zakje door met veel bombarie een ‘gigantische verloting’ aan te kondigen die de verenigingskas het komende jaar moet spekken. “Met een winkans van 1 op 12”, zo zei hij en een hoofdprijs die bestaat uit een reischeque ‘van maar liefst 5.000 euro’. De trekkingen zijn in mei, juni en juli, terwijl er op vrijdag 10 juli een groot jubileumfeest op de rol staat.

 

De nieuwe hoogheden

Maar toen was het toch echt de beurt aan de nieuwe hoogheden die rond half tien vanachter een groot doek springend, dansend en stralend tevoorschijn kwamen. Prinses Carine Huiskes is 28 jaar en geboren in Hertme, Ze woont tegenwoordig in Harfsen, werkt bij Agrovision en springt waar nodig bij op de boerderij van haar ouders in Hertme. Adjudante Rian Jannink is 49 jaar, geboren en getogen in Hertme en in het dagelijks leven trotse pluimveehoudster.

 

In hun proclamatie beloofden ze onder meer een avond voor de ouderen en alleenstaanden in Hertme te organiseren en tijdens de installatie van de Stadsprins voor alle aanwezigen lekkere hapjes met eieren en andere boerenproducten te zullen klaarzetten. Ook deden ze de toezegging de oud-Prins en zijn Adjudant te zullen ondersteunen om het nieuwe paasvuur in Hertme alsnog tot een succes te maken. En tot slot willen ze, samen met de Raad van Elf en het bestuur, de HOP in het retentiegebied een opknapbeurt geven. Mooie beloftes dus van een stralend koppel, dat ongetwijfeld de komende carnavalsperiode de show zal gaan stelen.

 

Het tweede deel van de galavond bestond, ook alweer traditiegetrouw, uit het opvoeren van een playbackshow, waarin de leden van de vereniging hun uiterste best deden het 33-jarig bestaan ‘mooier dan ooit’ van start te doen gaan. (AJ/BM)

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

Twee dames bie de Kolkleu, het is echt woar! Samen viert wie 33 joar!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina