Zenderense hoogheden klaren klus
TOERIT NAAR HET VOLLENBROEK IN ZENDEREN OPNIEUW GESTRAAT

Zenderense hoogheden klaren klus

In tegenstelling tot de hoogheden van de andere carnavalsverenigingen zit het regeringsjaar van Prins Tom II en Adjudant Martijn er al bijna weer op. Tijdens de tweede Gala-avond van De Doldraejers, op zaterdag 15 februari, zullen ze hun steek en overige versierselen weer inleveren en plaats maken voor de nieuwe hoogheden. Maar voor het zover is, moeten natuurlijk nog wel de nodige proclamatiepunten worden ingelost. Een daarvan was het opnieuw bestraten van de toerit naar sportpark Het Vollenbroek. Met gepaste trots knipten ze zondagmiddag, samen met Peter Geerdink, de voorzitter van Zenderen Vooruit, het lintje door ten teken dat ook deze klus is geklaard.

 

Belofte maakt schuld

Volgens Geerdink was de toerit al jaren een doorn in het oog van de vereniging. “Het lag er schots en scheef in en bovendien wemelde het van de vele verzakkingen. We waren dan ook blij verrast dat de hoogheden het willen openen van een vernieuwde toerit in hun proclamatie opnamen, maar dan moesten ze er natuurlijk ook wel wat voor doen. Want belofte maakt nu eenmaal schuld”, aldus een glimlachende Geerdink.

 

Kort en goed, er kwam een overleg met de gemeente op gang over wie wat voor zijn rekening zou kunnen nemen en na enig heen en weer gepraat vonden ze elkaar. De gemeente zou voor de afvoer van de oude bestrating zorgen, terwijl Zenderen Vooruit de aanleg van het nieuwe straatwerk voor haar rekening nam. En aldus geschiedde het de afgelopen dagen.

 

‘20.000 Stenen… ik voel het nog!’

Gelukkig bleek de beroepsmatige kant van Prins Tom II daarbij een welkome steun in de rug. Hij werd dan ook de uitvoerder van het project en samen met zijn adjudant, leden van de carnavalsvereniging én een aantal doorpakkers van ZV brachten ze een nieuwe zandlaag op, waarna de wanden werden gezet en een begin kon worden gemaakt met het straatwerk. “Ja, dat was een best stuk, zo’n 60 x 10 meter’, aldus Geerdink. “Nou, 20.000 stenen, ik voel het nog”, verzucht Martijn met een knipoog.

 

Hoe dan ook, bij alle partijen overheerst de trots en tevredenheid. “Mooi dat we dit in een prima samenwerking met de gemeente en door een groot stuk zelfredzaamheid van beide verenigingen voor elkaar hebben gekregen. Iedereen gelukkig en het ligt er weer mooi strak bij.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024