Carnavalsoptocht gaat definitief door
21-02-2020
AANGEKONDIGDE STORM LIJKT MEE TE VALLEN

Carnavalsoptocht gaat definitief door

Vrijdagmorgen sprong het licht definitief op groen: de carnavalsoptocht in Borne kan zaterdag gewoon doorgaan zoals gepland. De storm die enkele dagen geleden werd aangekondigd blijkt mee te gaan vallen en er is geconcludeerd dat de omstandigheden vanuit veiligheidsoverwegingen acceptabel zijn.

 

“Ik ben hier heel blij mee!”, zegt voorzitter van de Stichting Borns Carnaval Henk van den Berg opgelucht. “We hadden al scenario’s doorgesproken voor het geval dat… Als de grote wagens niet mee zouden mogen doen, dan zouden we de hele optocht afblazen. Want wat is nu een optocht zonder praalwagens? Het zou wel ontzettend jammer zijn geweest, want je weet hoeveel werk iedereen er al mee heeft gehad.” Het doemscenario bleek gelukkig weer in de prullenbak te kunnen.

 

Overleg

“De afgelopen dagen is er overleg geweest met de gemeente en zijn de laatste weersvoorspellingen, waar ook de veiligheidsdiensten gebruik van maken, bekeken. Het blijkt dat er zaterdag een windkracht vijf wordt verwacht met windstoten van 65 kilometer per uur. Bovendien is de windrichting voor onze optocht ook nog eens gunstig.” De praalwagens kunnen het aan. Dat was ook de mening van de wagenbouwers. Van den Berg: “Zaterdag hebben we nog de laatste inspectieronde gedaan en gezegd dat als ze ook maar enigszins twijfelden ze vooral geen risico moesten nemen. Maar de veiligheidsprotocollen zijn goed gevolgd en iedereen zei ‘maak je geen zorgen’.”

 

De burgemeester had uiteindelijk het laatste woord en conformeerde zich aan de adviezen van zijn ambtenaren en de optochtcommissie van het Borns Carnaval. “Groen licht, dus!”

 

Zenderen

De beslissing over de optocht in Zenderen op zondag valt later, maar Henk van den Berg denkt dat ook daar de carnavalsvierders gewoon zoals altijd door de straten kunnen. “Zondag gaat de wind nog verder afnemen, dus dat ziet er wel goed uit.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 21 feb 2020
Ben ik ff blij. Ga zeker kijken.

Geen Afrika Festival dit jaar

Het Afrika Festival in het Openluchttheater Hertme zou dit jaar plaatsvinden op 4 en 5 juli....
27-03-2020

Kruis en haan op de Stephanuskerk terug

Bijna driekwart jaar keken passanten op tegen een kale kerktoren. De 46 meter hoge toren was...
17-03-2020

Veurjoarsvesite als vanouds

In 1980 brachten de Boornse Noabers hun allereerste Niejjoarsvesite op de planken. Inmiddels...
06-03-2020

Kunst met een grote K

Een rasechte theatervrouw die gewend is om ook op grote podia in theaters te staan. Veelzijdig...
29-02-2020

Expressionisme met onverwachte verrassing

Al dertig jaar bestaat de Bornse Kunstkring. Ooit ontstaan vanuit een initiatief van...
25-02-2020

Paper-Art, schilderen met papier

Wie de expositieruimte van het Cultureel Podium van de Bornse Synagoge binnenloopt wordt...
23-02-2020