Geen Afrika Festival dit jaar
OOK ANDERE VOORSTELLINGEN IN OPENLUCHTTHEATER GEANNULEERD

Geen Afrika Festival dit jaar

Het Afrika Festival in het Openluchttheater Hertme zou dit jaar plaatsvinden op 4 en 5 juli. Evenementen zijn vooralsnog verboden tot 1 juni, maar desondanks heeft de organisatie, met pijn in het hart, besloten de voorbereidingen te staken en te besluiten het evenement te annuleren.

 

“De crisis komt net zo op ons af als bij iedereen. Het Afrika Festival is wel na 1 juni, maar onze voorbereidingen komen totaal in de knel”, legt Herman Hullegie, voorzitter van het Openluchttheater, uit. “We zijn sterk afhankelijk van een groot aantal vrijwilligers waarvan er een aantal nu heel druk is in de zorg of die op andere manieren moeten bijspringen. Daarnaast voelen we ook een grote verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze vrijwilligers en onze toeschouwers en we weten niet hoe de situatie met corona zich gaat ontwikkelen.”

 

Verkochte tickets

Het Afrika Festival is een evenement met internationale artiesten en bezoekers. Op dit moment kan er moeilijk gereisd worden en onzeker is hoe dat begin juli zal zijn. De organisatie vindt dat ze om die reden de hoge standaard van het festival dit jaar niet kan garanderen. Mensen die al tickets gekocht hebben worden binnenkort persoonlijk benaderd. Het ticket kan automatisch worden omgezet naar 2021. Teruggave van de betaling, of omzetting in een schenking is ook mogelijk.

 

Meer annuleringen

Behalve het Afrika Festival zullen ook het concert van het Oost-Nederlands Symfonie-orkest en de kindervoorstelling Oorlogsgeheimen niet doorgaan. Ook de voorjaarsconcerten van het Metropool worden niet nader ingevuld. Over de Metropool Open Air concerten in augustus is nog geen beslissing genomen.

 

“Het is allemaal heel jammer”, vindt Hullegie. “Maar dit is het meest verstandige wat we kunnen doen. Zeker met het Afrika Festival, waar contracten worden afgesloten, kunnen de kosten hoog oplopen. Hoe langer we de beslissing uitstellen hoe groter de schadepost wordt.” Voor het Openluchttheater hebben alle annuleringen ook financiële gevolgen. “We gaan dit jaar natuurlijk inkomsten missen en een aantal kosten zijn al gemaakt. Voor een theater als het onze is dit wel een behoorlijke tik. We kunnen de tegenvallers nog wel dragen, maar het geeft wel druk op ons budget.” (AJ)

 

Voor meer informatie over de tickets van het Afrika Festival zie de website.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024