Macbeth op houtzagerij Twickel
ORGANISERENDE ROTARY DELDEN-BORNE DONEERT OPBRENGST AAN DE HOOIBERG

Macbeth op houtzagerij Twickel

Rotaryclub Delden-Borne draagt de cultuursector een warm hart toe en biedt theatergroep King’s Men een podium om de succesvolle voorstelling Macbeth op te voeren op de houtzagerij Twickel. De opbrengst komt ten goede aan De Hooiberg Borne, een woongroep voor jongvolwassenen met een beperking. “Shakespeare zoals het bedoeld is: toegankelijk, meeslepend, confronterend, vol humor. Een grote vertelling in een intieme bewerking, juist in deze ‘afstandelijke’ tijden”, belooft de serviceclub.

 

King’s Men

De vier spelers van King’s Men (onder wie Laurens ten Den, onder andere bekend van Van Jonge Leu en Oale Groond, Het Verzet Kraakt, Woodstock the Story, FC Twente Crisis Revue) brengen de prachtige taal van Shakespeare tot leven in het Duits, Nederlands, Engels en een tikkie Twents. Moeilijk? Zeker niet. No fear Shakespeare! Het is een tijdloos verhaal over een held in zijn onomkeerbare bloederige strijd om de macht.

 

Macbeth speelt zich af op de sfeervolle buitenlocatie van houtzagerij Twickel met ruimte voor maximaal 75 bezoekers per voorstelling. Een groot verhaal voor een klein publiek. Het publiek zit aan kleine tafeltjes en de voorstelling speelt zich voor en rondom hen af. Voorafgaand aan de voorstelling ontvangen de bezoekers een picknickplank zodat men tijdens de voorstelling kan genieten van een eigen drankje en Twentse tapas. De voorstelling duurt 2,5 uur inclusief pauze. In de pauze krijgen bezoekers op ludieke wijze hun drankjes aangevuld.

 

29 en 30 augustus

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 29 augustus 2020 aanvang 19.00 uur en op zondag 30 augustus 2020 aanvang 14.00 uur en 19.00 uur. De kaarten kosten 50,- per persoon en zijn inclusief picknickplank, hapjes en drankjes. U kunt kaarten kopen via Eventbrite. Wanneer u een mailtje stuurt naar macbethrotarydb@gmail.com ontvangt u een link naar de website waar u uw kaartjes kunt bestellen.

 

De opbrengst van de voorstellingen doneert de Rotary aan De Hooiberg Borne. De Hooiberg is een initiatief van een groep ouders, die 12 jonge volwassenen met een beperking een warm ‘thuis’ willen bieden midden in de Bornse wijk De Stoom Esch. Voor het inrichten van de gemeenschappelijke ruimten (woonkamer, keuken en tuin) en organiseren van leuke activiteiten voor de bewoners zijn de ouders een crowdfunding gestart.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Primeurs kenmerken Toet’nbloazers Gala

Vanavond om 20.00 uur is het zover. Het allereerste online Toet’nbloazers Gala in de...
08-01-2021

Gala Toet’nbloazers gaat dit keer online

Ook in 2021 gaat het jaarlijkse Toet’nbloazers Gala ‘gewoon’ door. Dit keer...
02-01-2021

Ook de ‘uitgeklede’ kerststal blijft trekken

Het zat de Stephanuskerk in Borne in de aanloop naar kerst niet mee. Nadat van hogerhand de...
26-12-2020

Kerstfilm van de Bornse Harmonie

Een traditioneel kerstconcert met alles erop en eraan zat er dit jaar niet in, maar zelfs zonder...
25-12-2020

Samen een Bornse gedichtenbundel maken!

De groep ‘bornedoetpoëzie 2.0’ bestaande uit Mirian Jacobs, Miriam Janssen,...
10-12-2020

‘Me, myself a and I’

De Bornse beeldend kunstenares Mirna Limon exposeert van december tot en met januari 2021 in het...
07-12-2020