Toet’nbloazers vieren 55-jarig bestaan
30-08-2020
ALLE LEDEN KRIJGEN VANDAAG EEN VERRASSING AANGEBODEN

Toet’nbloazers vieren 55-jarig bestaan

Sinds zaterdagavond elf over elf (!) kriebelt het in de buiken van de ruim 500 carnavalisten tellende Toet’nbloazers. Op de kop af 55 jaar geleden werd de vereniging opgericht en zoiets kan in de carnavalswereld nu eenmaal niet onopgemerkt voorbijgaan. Maar ja, corona… Dus verschenen er op de sociale media tal van foto’s waarop de leden in huiselijke kring proostten op de start van het jubileumjaar en werd op vele plekken de Toet’nbloazersvlag uitgestoken. Zondagmorgen om elf over elf kwam het vervolg. Bestuur en jubileumcommissie trokken per fiets het dorp in om alle leden te verrassen met een shotje en een bijzondere aankondiging…

 

‘Een heel raar jaar’

“Het is een heel raar jaar”, aldus Ronny Kollen, voorzitter van de jubileumcommissie zondagmorgen in de Carnahal. “We hadden tal van activiteiten in petto om er een heel bijzonder jaar van te maken, maar eigenlijk kun je niks. Het is niet anders. Gelukkig zijn we er de vereniging niet naar om dan maar bij de pakken neer te zitten. Sterker, we willen creatief blijven en waar mogelijk naar kansen zoeken om onze leden te blijven plezieren.”

 

En dus kwam het bestuur en jubileumcommissie zondagmorgen al vroeg in de Carnahal samen. Natuurlijk voor koffie met gebak, maar ook om vandaag alle leden per fiets te gaan bezoeken en ze een verrassing aan te bieden. “Een shotje om de moed erin te houden”, aldus Kollen. Het etiket van de minilekkernij bevat een QR-code die vanaf 18.00 uur ‘verzilverd’ kan worden, waarna het jubileumlogo zichtbaar wordt en het speciaal vervaardigde jubileumlied te horen is. De tekst van het lied, dat geschreven is door Erik Mulder, bevat tal van verwijzingen naar de afgelopen 55 jaar.

 

Prins Hennie I, de eerste prins

Nadat de wijkindeling was besproken konden de ‘bezorgers’ zich opmaken om hun fietsestafette te starten. Onder een goedkeurende blik van prins Prins Hennie I (Leusink), de allereerste prins van De Toet’nbloazers in 1967 die de fotogalerij in de Carnahal aanvoert, ging het op weg. De eerste die werd bezocht was de huidige Stadsprins Dennis, die samen met zijn Marjolein aan het klussen was in hun nieuwe tijdelijke woning. Totaal verrast namen ze het presentje uit handen van Peter Korf en Justin Lutke Veldhuis in ontvangst.

 

Hoe het verder gaat met het carnaval in het komende jubileumjaar blijft nog even koffiedik kijken. Rob Wensink, de voorzitter van de jubilerende vereniging daarover: “De komende week is er weer overleg over het al dan niet doorgaan van de carnavalsoptocht. Ook beraden we ons nog of er überhaupt gefeest kan worden. Een grote volle tent lijkt niet haalbaar, net zomin al de grote gala-avonden. Lastig hoor… Maar het is net zoals Ronny Kollen zegt: we blijven creatief!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024