‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’
BLIJE GEZICHTEN BIJ KAPPERS EN WINKELS

‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’

Elf weken lang bleven de kapsalons en winkels gesloten, maar vanaf vanmorgen mocht het dan eindelijk weer, zij het voorzichtig. ‘Welkom terug aan onze klanten’ was er op menig deur te lezen, zó blij waren de ondernemers dat ze na die vreselijk stille periode weer konden doen, waarvoor ze ooit intekenden. Als blijk van hun gastvrijheid rolde menig winkelier bovendien zelfs de blauwe loper uit. Natuurlijk, echt druk was het woensdagmorgen nog niet in het centrum van Borne, maar de kooplustigen en zij die als eersten een afspraak voor een knipbeurt wisten te boeken, waren er wel.
 

Volle agenda

Bij de kapsalons waren dan ook louter bezette stoelen te zien, inclusief de tafeltjes met een gezondheidscheck buiten en een enkeling die zelfs de temperatuur opmat voordat de schaar erin ging. Maar ook bij de kledingwinkels waren het vooral de blije gezichten die de sfeer van deze onwerkelijke eerste ochtend bepaalden. Hesselink Mode aan de Grotestraat bijvoorbeeld wist te melden dat de agenda met afspraken voor deze week al helemaal zat volgeboekt. “We houden tijdslots aan van een halfuur en er zijn veel mensen die nu toch echt weer iets nieuws willen kopen.”
 

Druppel op een gloeiende plaat

Enkele deuren verderop laat Henk Morselt een soortgelijk geluid horen. “Maar,” zegt hij er betekenisvol bij, “het blijft natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat. Kleding is vooral funshoppen en dat kan nu allemaal nog niet. Laten we hopen dat dit in elk geval een begin is. Ik ben allang blij dat er nu weer wat leven in de brouwerij komt.” Ook Maaike Leurink klinkt optimistisch. “Een webshop is natuurlijk prima, maar veel klanten willen toch graag met eigen ogen zien wat ze kopen. Bovendien is het fysieke contact natuurlijk veel leuker. Heerlijk dat dit nu weer kan”, zegt ze.
 

Kortom, het is een begin. En nu maar hopen dat de cijfers geen aanleiding geven de herwonnen vrijheid weer te moeten inleveren. Het wachten is op de horeca, die toch als een kers op de taart voor reuring in het dorpscentrum moet zorgen. Bij Roast It werden woensdagmorgen in elk geval de terrasstoelen al aangeleverd. Een bevestiging van een sprankje hoop… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021