Corona cop ‘controleert’ winkelend publiek
HUMORVOLLE MOTORAGENT BEWAAKT DE ANDERHALVE METER

Corona cop ‘controleert’ winkelend publiek

Nu de winkels voorzichtig hun deuren openen, komt er ook weer wat meer beweging in de winkelstraten. ‘Heel fijn’, zeggen de winkeliers, maar tegelijkertijd schuilt er ook het gevaar in dat de anderhalve meter al dan niet per ongeluk wat naar de achtergrond verdwijnt. Om die reden zet de gemeente vanaf komende woensdag Corona cop in, een indrukwekkend ogende politieman die de passanten op humorvolle wijze op de roemruchte in acht te nemen afstand zal wijzen.
 

Idee van Sem Mulder en Wout Lubbers 

De Corona cop, gespeeld door Bornenaar Wim Ros, is eigenlijk een idee van de 14-jarige Sem Mulder en de evenzo jonge Wout Lubbers. Zij deden de suggestie vorig jaar tijdens de ideeënwedstrijd Borne Beats Corona, en wonnen daarmee een tweede prijs. Eigenlijk alleen maar goed voor een knalgeel t-shirt en eeuwige roem, maar doordat hun idee nu ook daadwerkelijk in uitvoering komt, nog eens extra gehonoreerd met een zakje dorpsdaalders.
 

De motoragent zal ontegenzeggelijk een bekende verschijning worden in het Bornse dorpsbeeld. Vanaf woensdag zal hij drie dagen per week op zijn motortje door de centrumstraten toeren, zoekend naar mogelijke overtredingen. Maar ook bij de supermarkten buiten het centrum zal hij te pas en te onpas opduiken. “Een vast tijdschema heb ik niet”, aldus Ros. “Noem het maar variabele werktijden”. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona blijft de Corona cop in elk geval de komende maanden op de payroll staan. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
ria — 08 mrt 2021
Is toch alleen maar mooi dat er iemand is die de mensen er op aanspreekt maar geen boetes uitdeelt, de 1,5 meter wordt er toch al niet zo best op nageleefd. Zelf mijd ik het centrum en kom er alleen als het echt nodig is en wat zie je dan, mensen die elkaar weer tegenkomen en een gesprek beginne, dan wil je de afstand nog wel eens vergeten, dus CORONA-COP doe je best
Ellen — 07 mrt 2021
Geweldig!
Azijnzeiker — 07 mrt 2021
Klagen, klagen, klagen....
Sommige mensen hebben altijd iets te klagen. Wordt er wel iets georganiseerd is het niet goed. Wordt er niets georganiseerd is het wederom niet goed.
Mens wees eens lief en positief. Dat is tien keer prettiger voor jezelf maar ook voor anderen.

Tjah HS dat wordt dan thuis blijven, want dan word je ook niet aangesproken. Probleem opgelost
HS — 07 mrt 2021
Wat is dit weer voor iets belachelijks dat kan alleen maar in Borne.Ga als het weer kan iets op de scholen organiseren Ik wil absoluut niet aangesproken worden zo,n malloot Borne wordt eens volwassen
J.stuivenberg — 07 mrt 2021
Ik vindt dat je met alle maatregelen die er zijn afstand en mondkapje je alle winkels moet openen net zoals de supers aantal mandjes aantal bezoekers.
Al Arm — 06 mrt 2021
@ D .... Enige humor is inderdaad te prefereen boven een BOA met bonboekje :-)
Gelijktijdig verwacht ik dat ons 'normaal leven' nog heel lang op zich zal laten wachten en zeker niet meer naar het niveau van voor-corona zal terigkeren.
Of het helpt als iedereen zich 'aan de regels probeert te houden' waag ik persoonlijk te betwijfelen aan gezien de maatregelen geen van allen enige verbetering te zien geven en in de openlucht al heel erg zinloos zijn.
Maar niettemin: als iedereen zicjh een beetje verantwoord opstelt (beter als gedachtenloos maatregelen opvolgen) dan gaat het misschien een beetje vooruit richting post-corona.
Al Arm — 06 mrt 2021
De tekst op het platform waar die motor op staat is niet bepaald handig, er staat nu dat Borne de corona agent overwint :-) Ook koddig overigens maar waarsc hijnlijk niet de bedoeling. Een klein streepje tussen 'corona' en 'agent' lost dat probleem op.
Azijnzeiker — 06 mrt 2021
Inderdaad D. Sinds de komst van de corona zijn een aantal mensen hun humor kwijt geraakt.
Sem en Wout hartstikke leuk bedacht!
D — 06 mrt 2021
@bakker,j en @marian Waar in Borne kopen jullie je lauwwarme azijn? Er staat nergens dat dit in plaats van een BOA of bekostigt wordt door de gemeente, maar jullie azijnzeiken meteen. Waarom? Ik zie 10 keer liever iemand die met een portie humor de mensen op de regels wijst dan een BOA die boetes uitdeelt.

Wat mij betreft echt een slimme actie en als we ons allemaal aan de regels proberen te houden, wie weet kunnen we dan snel weer naar "een normaal leven"
Bakker, J. — 06 mrt 2021
Neem aan dat dit vrijwilligerswerk is?! Lijkt mij meer BOA werk. Ben bang dat niet iedereen het ludieke ervan in zal zien. Hoe moet je trouwens gepaste afstand houden in smalle steegjes als de Bakkerssteeg en Nijstad met ook nog allerlei uitstallingen. Wens hem veel werkplezier.
Marian — 06 mrt 2021
Is dit ipv een boa? Wie gaat dit betalen? Vroeger waren t dorpsgekken nu worden ze ingehuurd. Aan mij niet besteed. Geef mij maar korting op de WOZ!!

 

 

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024