Percussion Live voor één keer Drive
LEDEN MUZIKALE SLAGWERKGROEP IN DE TRAILER VOOR QUEEN

Percussion Live voor één keer Drive

Percussion Live, de uit muziekvereniging St. Gregorius in Hertme voortgekomen slagwerkgroep, blijft verbazen. Vijf jaar geleden gaven de muzikanten hun eerste concerten in het Kulturhus. Het werd een voltreffer, die in 2016 werd herhaald. In 2018 maakten ze zelfs de overstap naar het Openluchttheater waar hun concert met maar liefst 160 koorleden opnieuw het bordje ‘uitverkocht’ opleverde. En vorig jaar november zou de slagwerkgroep haar visitekaartje twee avonden lang afleveren in de Schouwburg Hengelo. Corona stak er een stokje voor. En passant werden ook de concerten voor dit jaar geannuleerd.

 

Huishoudtrapje en baklever

Maar het muzikale bloed van de talentvolle groep kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. En dus klauterden de 25 leden vorig weekend één voor één via een huishoudtrapje in een grote trailer om hun partij te spelen. De gecharterde trailer was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een meer dan complete mobiele studio met licht, geluid én camera’s. En zo werd 25 keer het nummer I want to break free van Queen ten gehore gebracht en op beeld vastgelegd. De afgelopen dagen werden alle opnames tot één vloeiende productie samengevoegd die vandaag haar première beleeft onder de noemer Percussion Drive.

 

Het idee voor Percussion Drive ontstond in januari. Gerard Schabbink, woordvoerder van de groep, daarover: “We wilden gewoon iets doen, want stilzitten is voor ons geen optie. Al hardop denkend kwam van het een het ander. En uiteindelijk besloten we naar de leden toe te gaan om hun muzikale bijdrage op te halen.” Iedereen kreeg vooraf zijn of haar partij thuis toegezonden waarna het vele oefenen kon beginnen.

 

Dirigent Marco Onstenk: ‘Iedereen geniet’

Afgelopen zaterdag moest het zover zijn. ’s Morgens stond de trailer op het Pastoor Veegerplein in het kerkdorp, ’s middags in Saasveld en zondag bij het Kulturhus in Borne. “Een geweldig project”, vertelt Schabbink, terwijl ook dirigent Marco Onstenk glunderend de voortgang volgt. “Heerlijk om op deze manier weer met de muzikanten aan het werk te zijn. Iedereen geniet”, zegt hij vol trots. Ondertussen vindt de baklever die op een provisorische barbecue wordt opgewarmd, gretig aftrek. Want voor allen zijn het twee lange dagen van hard werken en vooral veel improviseren. Schabbink: “We hebben niet de makkelijkste weg gekozen, het is een hele klus om alles naadloos op elkaar te laten aansluiten.”

 

Het resultaat mag er zijn, Percussion Live heeft het weer geflikt. De 25 muzikanten en alle ingevlogen technici creëerden met heel veel inzet en nog veel meer plezier een spetterend hoogstandje met het toepasselijke I want to break free, een muzikaal knipoogje om toch maar zo snel mogelijk van dat beklemmende virus verlost te zijn. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Elise — 17 mei 2021
Top opgelost...klinkt als percussie..;)Elise Schabbink
Jan en Riet Meijer — 15 mrt 2021
Wat een mooie prefect uitvoering van jullie, en dat in deze tijd. GEWELDIG.
Jan Knoef — 12 mrt 2021
In een woord geweldig. Wat een mooie klank.
Hennie Kemna — 12 mrt 2021
Verbazing, verrassend, veelzijdig, verrukkelijk, verwondering, goh.. zo mooi gedaan. Schept licht, lucht en ruimte in deze tijd.
St. Gregorius Kwintsheul — 12 mrt 2021
Wat een gaaf project! Groeten van St. Gregorius uit Kwintsheul
Jan de Vries — 12 mrt 2021
Prachtig! Gefeliciteerd. Ben trots op wat onze vereniging hier laat zien. Ook dit kun je dus met samenwerking en een goede regie bereiken.
Bert Stubbe — 12 mrt 2021
Geweldig , ik krijg er kippenvel van
(van die van René en Rian) !!
Veel succes ,
Groeten van Hengelo naar Hertme .
Hans Hobert — 12 mrt 2021
Wat een mooi project. Hertme bruist!

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024