Het visje komt niet terug in Zenderen
KOSTEN NIEUWE STANDPLAATS BLEKEN NIET VERANTWOORD

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een petitie vanuit het kerkdorp om het vrijdagse visje in Zenderen te behouden en ondanks de welwillendheid van de gemeente Borne om tot een oplossing te komen. De haring en de kibbeling waren 37 jaar vaste prik voor veel Zenderenaren, maar om diverse redenen was de vaste standplaats bij restaurant Al Capone geen optie meer. Een alternatieve plek een paar meter verderop leek een goed alternatief, maar de familie Toren stuitte in eerste instantie op het gemeentelijke beleid dat er geen nieuwe standplaatsen buiten het centrum van Borne meer werden afgegeven.
 

Protest

Onbegrip en protest volgden. De gemeente bleek bereid om in gesprek te gaan en te bezien of er voor vishandel Toren niet een uitzondering op het beleid gemaakt kon worden. Gesprekken met wethouder en ambtenaren volgden, maar het einde van het liedje is toch dat Toren niet meer naar Zenderen terugkeert.
 

Gesprekken met gemeente

“We hebben goede gesprekken gehad, maar het bleek dat er voor de nieuwe plek wel een procedure tot bestemmingsplanwijziging moest worden gestart en de kosten daarvan zijn behoorlijk hoog. Bovendien konden er nog bezwaar- en beroepsprocedures volgen. Al met al hebben we de afweging moeten maken en geconcludeerd dat het voor ons gewoon niet haalbaar is. Het gaat ons te veel geld kosten”, legt Wilda Toren uit.

 

Bedankje aan Zenderen

Definitief afscheid dus van Zenderen. Met pijn in het hart. “Ik vind het heel vervelend en had het echt liever anders gehad. We hebben altijd met heel veel plezier in Zenderen gestaan en ik wil dan ook graag langs deze weg onze trouwe klanten bedanken voor de fijne tijd.” De viskraam van Toren staat op woensdagen en zaterdagen in Albergen en op dinsdagen, vrijdagen en zaterdagen in de wijk Windmolenbroek in Almelo. “Mensen uit Zenderen zijn daar uiteraard van harte welkom en we hopen ze ook daar te blijven ontmoeten.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Goedheiligman — 12 apr 2021
@ J.Bakker & Bornenaar : U slaat beiden de spijker op Den Kop . Prima reactie . Beter zou ik niet kunnen verwoorden .
Bornenaar — 11 apr 2021
Met de verhuizing van het gemeentehuis naar het Kulturhus verwacht ik dat daar op de parkeerplaats binnen de kortste keren een standplaatsvergunning wordt verstrekt.
J. Bakker — 11 apr 2021
Het is gemeentelijke beleid dat er geen nieuwe standplaatsen buiten het centrum van Borne meer worden afgegeven. (??)
Snap niet wat zo’n viskraam kwaad kan. En dat een keer per week. Leg ons dat eens uit. Daar zal wel een hele diepe gedachte achter zitten. En dan hebben we het over de leefbaarheid in kleine kernen!! Waar is de menselijke maat? Om de vis nog een beetje warm te houden, nu dus massaal met de AUTO naar Borne, Albergen of Almelo!? Goed voor het milieu. Toch!? De Bornse ambtenaren kunnen wel snel even naar buiten om een vers gebakken visje of een loempia te verorberen. Zij wel. Vraag mij af voor wie de ambtenarij daar eigenlijk zit te werken. Dacht toch ook voor de burger en middenstand. Ook hier het gelijk van de macht. Te triest voor woorden, dit.
Jansen — 11 apr 2021
Je zal als gemeente eens verder kijken dan de regels. Het is ook al 37 jaar een plek waar mensen elkaar ontmoeten en het even gezellig hebben en aan het genieten zijn.
M — 10 apr 2021
Belachelijke, sorry hoor. Vrijdag is het visdag voor veel mensen, maar dat kennen de jongere ambtenaren waarschijnlijk niet.
Rudie — 10 apr 2021
Hier ga je als inwoner van Borne toch van over je nek. Volgens mij zitten er ambtenaren die denken dat ze kosten uit eigen zak moeten betalen.
Marco — 09 apr 2021
Echt weer een staaltje van zinloze regelgeving waar uiteindelijk de burger en de ondernemer de dupe van worden. Immers tegenover het gemeentehuis staat toch een viskraam, dus wat is het probleem?!
Bornenaar — 09 apr 2021
En dat voor een gemeente waar het geld over de plinten klotst.
Tom — 09 apr 2021
Onbegrijpelijk vind ik dit. Sta je daar als ondernemer al 37 jaar..... zo'n belangrijke voorziening voor een dorp. Kun je dan als gemeente iemand niet tegemoet komen?
Anne — 09 apr 2021
Gemeentelijk beleid: geen nieuwe standplaatsen buiten het centrum van Borne. Leg me dan eens uit dat er dan nu wél op de zaterdag een patatkraam in Zenderen staat.
Hans — 09 apr 2021
Lang leve de bureaucratie...

Streep door Shopping by Candlelight

De jaarlijkse Kerstkoopavond onder de noemer ‘Shopping by Candlelight’ gaat op...
29-11-2021

Pieten shoppen komende zondag ook

Nog een goede week te gaan en dan is het heerlijk avondje weer gekomen. Sinds jaar en dag een...
25-11-2021

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven...
23-11-2021

Deterd mode opent Outlet Pop up Store

Bijna drie jaar zat Zo Mooi met haar dameskleding aan de Nieuwe Kerkstraat. In augustus kwam er...
03-11-2021

Griezelige koopzondag gaat erin als koek

Vooraf blies de organisatie van de Halloween koopzondag hoog van de toren als het ging om het...
31-10-2021

Enquête over vraag naar lokale producten

Streekproducten zijn steeds meer in trek en de trend richting lokaal en biologisch tekent zich...
28-10-2021