De Steeg stuurt gasten eropuit
JEROEN ALBERS: ‘JE KUNT ZO WEINIG EN TWENTE IS ZO MOOI, DUS WAAROM NIET?’

De Steeg stuurt gasten eropuit

De terrassen zijn weliswaar weer voorzichtig open, maar veel zoden zet het allemaal nog niet aan de dijk voor de horecaondernemers. Zo ook in het geval van De Steeg, waar Jeroen Albers - hoe blij hij ook is eindelijk buiten weer bezoekers te mogen ontvangen - kortgeleden besloot het over een andere boeg te gaan gooien. ‘Als we onze gasten niet binnen mogen ontvangen, dan sturen we ze er gewoon op uit’, redeneerde hij en zette vervolgens een autopuzzeltocht uit, waarin de deelnemers zowel van het mooie Twente kunnen genieten, alsook van het lekkers dat De Steeg hen voor onderweg kan aanbieden.

 

‘Een kleine drie uur onder de pannen’

En aldus geschiedde. “Het is een geweldig mooie route geworden door het noordoosten van Twente. Ik ken het gebied goed, want ik kom er zelf vandaan. Natuurlijk kan ik er niet te veel van verklappen, maar je komt echt op de mooiste stukjes. Inclusief de drie stops onderweg om even de benen te strekken, ben je er een kleine drie uur mee ‘onder de pannen’. Dus het is een prima vermaak, ook voor gezinnen die er een ochtend of een middag op uit willen trekken”, aldus de uitbater.

 

Voor een gering bedrag extra biedt hij de deelnemers een lunch- of snackpakket aan. “Ja, daar ben je nu eenmaal horecaondernemer voor”, zegt hij lachend. Onder de deelnemers wordt bovendien wekelijks een dinerbon verloot die op een later moment bij De Steeg verzilverd kan worden.

 

Toen Albers twee weken geleden met zijn toeristische verwennerij begon, kon hij niet bevroeden dat het zo’n doorslaand succes zou worden. “Ik startte er mee op zaterdag en zondag, maar stapte al snel over naar alle dagen van de week. En waarom ook niet? Er is overal nog zo weinig te doen en dit is gewoon hartstikke leuk. Tot en met de zomervakantie ga ik er zeker mee door, ook als de restaurants al eerder open mogen.”

 

De autopuzzeltocht kan dagelijks, ook op Hemelvaartsdag, bij De Steeg worden gestart tussen 11.00 en 16.00 uur. Vooraf reserveren (06 8207 7632) is noodzakelijk. (BM)

 

Meer info is te vinden op de Facebookpagina van De Steeg.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Shoppen met een glimlach (en meer)

Het ‘even boodschappen doen’ krijgt zaterdagavond 21 mei een geheel nieuwe dimensie....
14-05-2022

Bløf opnieuw naar Hertme

Bløf is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de...
22-04-2022

Harold Slaghuis heeft er een uitdaging bij

“Ja, het is voor mij inderdaad een nieuwe tak van sport”, trapt hij lachend af....
19-04-2022

Een gratis patatje gaat er wel in

Deze week is het op de kop af twintig jaar dat cafetaria De Zonnebloem het al ‘bruin...
16-04-2022

Ladies Night bij By Emmy

ADVERTORIAL. Vrijdagavond 25 maart worden klanten extra in de watten gelegd bij modezaak By Emmy...
25-03-2022

Cafetaria/grillroom opent aan Oude Almeloseweg

Sinds oktober vorig jaar is Irakees-Aramees Haik Misak samen met zijn familieleden in de weer om...
09-03-2022