De Steeg stuurt gasten eropuit
JEROEN ALBERS: ‘JE KUNT ZO WEINIG EN TWENTE IS ZO MOOI, DUS WAAROM NIET?’

De Steeg stuurt gasten eropuit

De terrassen zijn weliswaar weer voorzichtig open, maar veel zoden zet het allemaal nog niet aan de dijk voor de horecaondernemers. Zo ook in het geval van De Steeg, waar Jeroen Albers - hoe blij hij ook is eindelijk buiten weer bezoekers te mogen ontvangen - kortgeleden besloot het over een andere boeg te gaan gooien. ‘Als we onze gasten niet binnen mogen ontvangen, dan sturen we ze er gewoon op uit’, redeneerde hij en zette vervolgens een autopuzzeltocht uit, waarin de deelnemers zowel van het mooie Twente kunnen genieten, alsook van het lekkers dat De Steeg hen voor onderweg kan aanbieden.

 

‘Een kleine drie uur onder de pannen’

En aldus geschiedde. “Het is een geweldig mooie route geworden door het noordoosten van Twente. Ik ken het gebied goed, want ik kom er zelf vandaan. Natuurlijk kan ik er niet te veel van verklappen, maar je komt echt op de mooiste stukjes. Inclusief de drie stops onderweg om even de benen te strekken, ben je er een kleine drie uur mee ‘onder de pannen’. Dus het is een prima vermaak, ook voor gezinnen die er een ochtend of een middag op uit willen trekken”, aldus de uitbater.

 

Voor een gering bedrag extra biedt hij de deelnemers een lunch- of snackpakket aan. “Ja, daar ben je nu eenmaal horecaondernemer voor”, zegt hij lachend. Onder de deelnemers wordt bovendien wekelijks een dinerbon verloot die op een later moment bij De Steeg verzilverd kan worden.

 

Toen Albers twee weken geleden met zijn toeristische verwennerij begon, kon hij niet bevroeden dat het zo’n doorslaand succes zou worden. “Ik startte er mee op zaterdag en zondag, maar stapte al snel over naar alle dagen van de week. En waarom ook niet? Er is overal nog zo weinig te doen en dit is gewoon hartstikke leuk. Tot en met de zomervakantie ga ik er zeker mee door, ook als de restaurants al eerder open mogen.”

 

De autopuzzeltocht kan dagelijks, ook op Hemelvaartsdag, bij De Steeg worden gestart tussen 11.00 en 16.00 uur. Vooraf reserveren (06 8207 7632) is noodzakelijk. (BM)

 

Meer info is te vinden op de Facebookpagina van De Steeg.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024