De Steeg stuurt gasten eropuit
JEROEN ALBERS: ‘JE KUNT ZO WEINIG EN TWENTE IS ZO MOOI, DUS WAAROM NIET?’

De Steeg stuurt gasten eropuit

De terrassen zijn weliswaar weer voorzichtig open, maar veel zoden zet het allemaal nog niet aan de dijk voor de horecaondernemers. Zo ook in het geval van De Steeg, waar Jeroen Albers - hoe blij hij ook is eindelijk buiten weer bezoekers te mogen ontvangen - kortgeleden besloot het over een andere boeg te gaan gooien. ‘Als we onze gasten niet binnen mogen ontvangen, dan sturen we ze er gewoon op uit’, redeneerde hij en zette vervolgens een autopuzzeltocht uit, waarin de deelnemers zowel van het mooie Twente kunnen genieten, alsook van het lekkers dat De Steeg hen voor onderweg kan aanbieden.

 

‘Een kleine drie uur onder de pannen’

En aldus geschiedde. “Het is een geweldig mooie route geworden door het noordoosten van Twente. Ik ken het gebied goed, want ik kom er zelf vandaan. Natuurlijk kan ik er niet te veel van verklappen, maar je komt echt op de mooiste stukjes. Inclusief de drie stops onderweg om even de benen te strekken, ben je er een kleine drie uur mee ‘onder de pannen’. Dus het is een prima vermaak, ook voor gezinnen die er een ochtend of een middag op uit willen trekken”, aldus de uitbater.

 

Voor een gering bedrag extra biedt hij de deelnemers een lunch- of snackpakket aan. “Ja, daar ben je nu eenmaal horecaondernemer voor”, zegt hij lachend. Onder de deelnemers wordt bovendien wekelijks een dinerbon verloot die op een later moment bij De Steeg verzilverd kan worden.

 

Toen Albers twee weken geleden met zijn toeristische verwennerij begon, kon hij niet bevroeden dat het zo’n doorslaand succes zou worden. “Ik startte er mee op zaterdag en zondag, maar stapte al snel over naar alle dagen van de week. En waarom ook niet? Er is overal nog zo weinig te doen en dit is gewoon hartstikke leuk. Tot en met de zomervakantie ga ik er zeker mee door, ook als de restaurants al eerder open mogen.”

 

De autopuzzeltocht kan dagelijks, ook op Hemelvaartsdag, bij De Steeg worden gestart tussen 11.00 en 16.00 uur. Vooraf reserveren (06 8207 7632) is noodzakelijk. (BM)

 

Meer info is te vinden op de Facebookpagina van De Steeg.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Grotestraat weer stukje fraaier

“Ik vind het gewoon leuk om de kern van Borne mooier te maken”, klinkt het nuchtere...
29-07-2021

Andy Kamp gaat in oliebollen

“Nee, o nee, ik stop absoluut niet met mijn winkel”, aldus Andy Kamp van Fashion by...
23-07-2021

‘Verwenwinkel’ Van Otten geopend

In niets leek het Rheineplein donderdagmorgen op de andere ochtenden van een doorsnee week. De...
22-07-2021

Zeut Chocola naar orchideeën winkel

Voor Michael en Linda Baas van Zeut Chocola smaakten de afgelopen wintermaanden heel sterk naar...
08-07-2021

Corona? ‘Snel vergeten en doorgaan!’

Het kan verkeren. Amper een half jaar geleden verkeerden de modezaken in zak en as toen de...
15-06-2021

Zuivelhoeve 2e en 3e van ons land

Maandagavond werd in De Flint in Amersfoort bekendgemaakt wie zich Nederlands Beste...
07-06-2021