Andy Kamp gaat in oliebollen
23-07-2021
JONGENSDROOM KOMT UIT VOOR 21-JARIGE BORNSE ONDERNEMER

Andy Kamp gaat in oliebollen

“Nee, o nee, ik stop absoluut niet met mijn winkel”, aldus Andy Kamp van Fashion by Andy aan de Nijstad in Borne. De ontkenning klinkt luid, stellig en duidelijk. “Ben je gek, ik zit hier nu drie jaar en ondanks een vervelend coronajaar gaat het hartstikke goed hier. Maar de kans om nu eindelijk met mijn oliebollenkraam te kunnen beginnen, kon ik gewoon niet laten lopen. Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt.” Vanaf 1 oktober is ‘Gebakkraam Andy Kamp’ te vinden op de Woonboulevard in Almelo.
 

‘Ik zit al tien jaar in het vak’

De ogen van de jonge ondernemer glinsteren als ‘ie vertelt over zijn nieuwe plannen. “Ik zit al tien jaar in het vak”, klinkt het vol trots. Waarmee hij maar wil aangeven dat het idee voor zijn nieuwe business niet zomaar op een achternamiddag ontstond. In de achterliggende jaren was hij een trouwe stand-in bij enkele andere oliebollenkramen en de liefde voor deze ambulante handel kreeg hij maar niet uit zijn hoofd. “Sterker”, zegt hij, “door corona werd het alleen maar aangewakkerd. Want terwijl de winkels gesloten moesten blijven, kon de verkoop van oliebollen en dergelijke gewoon doorgaan. Toen kreeg ik zoiets van: nu moet ik doorzetten.”
 

Van het een kwam het ander. Hij kon de beschikking krijgen over een ruim bemeten kraam van maar liefst 8 meter breed en via zijn contacten met het management van de Almelose Woonboulevard kon hij er een standplaats bemachtigen, recht tegenover McDonalds. “Een perfecte plek, er komen veel mensen en bovendien heb ik iets met dit Almelose plein. Een en een werden dus al snel drie”, zegt hij trots. Ergens in september zal het gevaarte per vrachtwagen op zijn plaats worden gezet, waarna het optuigen en verkoopgereed maken kan beginnen.
 

Samen met familie

“Echt, ik kan niet wachten”, aldus Andy. “Ik zeg altijd: je moet doen wat je leuk vindt. En dit vind ik gewoon hartstikke leuk! Het is toch prachtig om straks niet alleen oliebollen, maar ook krenten-, berliner- en tompoesbollen te kunnen verkopen, alsook donuts, appelbeignets, chocofruit, churros en nog veel meer. En dat in mijn eigen kraam.” Over het runnen van de winkel aan de Nijstad maakt hij zich absoluut geen zorgen. “Nee hoor, mijn moeder en oma bijvoorbeeld springen straks wat vaker bij en dat geldt ook voor mijn kraam in Almelo. We doen het echt allemaal samen in onze familie en dat blijft zo.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024