Vandalisme in dorpscentrum
09-08-2021
SLAGER RENSINK EN BOEKHANDEL BRUNA DE DUPE VAN ZINLOZE VERNIELINGEN

Vandalisme in dorpscentrum

Nadat eerder al de plantenbakken bij de Wereldwinkel op hun kop werden gezet, was het de afgelopen dagen ‘de beurt’ aan Keurslager Rensink en Boekhandel Bruna, die te maken kregen met zinloos vandalisme en als gevolg daarvan op kosten worden gejaagd. “Het is gewoon hartstikke vervelend”, aldus Saskia Rikkerink van de Keurslager. “We zijn hard werkende ondernemers die met passie hun vak uitoefenen, maar hier valt niet tegen te werken.”
 

Het voorval bij Rensink vond plaats tussen woensdagavond en donderdagmorgen. Vandalen bekladden onder andere de raamfolie van de slager waarop koeien staan afgebeeld en schepten er blijkbaar genoegen in de dieren met een spuitbus verf een wat ander uiterlijk te geven. Bij Bruna aan de Grotestraat werd zondagmorgen rond vijf uur met een steen een van de etalageruiten ingeslagen (foto boven). Op camerabeelden is de dader te zien die na zijn vernieling weer doorwandelt.
 

De impact voor de ondernemers is groot, de nasleep ervan al niet anders. Hoewel beide ondernemers de incidenten hebben gemeld bij de politie, is er (nog) geen zicht op een aanhouding van de daders. “Het is natuurlijk ook moeilijk”, zegt Saskia Rikkerink. “Er is immers geen 24/7 handhaving in het dorp, maar vervelend is het allemaal wel!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
KB — 03 sep 2021
Ook in het parkje Bornsche Maten is een lantaarnpaal omver gelegd/vernield. Laat het maar een paar dagen geld kosten voor de gemeente, oppakken en een paar dagen in een cel zetten op water en brood.
BHM — 29 aug 2021
Burgerwacht organiseren.
Aanpakken die randdebielen en ook hun ouders aanspreken,zij zijn tenslotte verantwoordelijk wat die gestoorden uitvoeren
Lothar — 11 aug 2021
Het is natuurlijk ook moeilijk”, zegt Saskia Rikkerink. “Er is immers geen 24/7 handhaving in het dorp, maar vervelend is het allemaal wel!”
Vooral de handhaving is een lachertje. Afgelopen donderdagavond zie ik de auto van de handhaving door Borne rijden. Met 3 man sterk in de auto om 18:00 uur 's avonds. Dat zijn niet de tijden waarop de handhaving actief moet zijn volgens mij. Zorg dat je laat op de avond en desnoods 's nachts patrouilleert, als de terrassen leeg zijn en het donker is...
HS — 10 aug 2021
Dit gaat gewoon door want er wordt toch niet gestraft.Even oppakken en dan zeggen mag je niet weer doen hoor .Ga naar die ouders van dit tuig en alles terug laten betalen Je ziet toch op beeld wie het is Borne toon is ballen en doe wat aan dit probleem
HS — 10 aug 2021
Dit gaat gewoon door want er wordt toch niet gestraft.Even oppakken en dan zeggen mag je niet weer doen hoor .Ga naar die ouders van dit tuig en alles terug laten betalen Je ziet toch op beeld wie het is Borne toon is ballen en doe wat aan dit probleem
Pierre — 10 aug 2021
Helemaal eens met Hans en Andrea..
Vraag me af of de vernielde toeristische bruine borden bij de rotonde richting stroomesch ook het werk is van dit tuig..
Loek Diemel — 09 aug 2021
Als de politie en/of wij geen actie ondernemen zijn we voorlopig niet verlost van deze hersenloze figuren. Aand de rondweg is ook al een gloednieuw bruin infobord omgebogen. Aanpakken dat tuig.
Goedheiligman — 09 aug 2021
Bedankt u mijn later maar voor deze tip . Let Politie .
Mvg : Goedheiligman .
Goedheiligman — 09 aug 2021
Zicht hebben op diegene/en die op dat moment verbonden zijn / waren met het aanwezige GSM netwerk / paal , deze een stealth sms toezenden . Hierna komt er voldoende zichtbaar aan de horizon . Zo eenvoudig tegenwoordig .
hans — 09 aug 2021
Zet de beelden op Facebook en andere social media. Zulk tuig heeft zijn recht op privacy verspeeld. Vast wel iemand die ze herkend.
Andrea — 09 aug 2021
Hoezo aanhouden moeilijk , als die van de Bruna op beelden te zien is plaats ze dan maar online er is vast wel iemand die weet wie het is
wgkub — 09 aug 2021
aanhouden moeilijk!? hoezo moeilijk?!!! het moet niet gekker worden!!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024