Evenement voor de jeugd in laatste weekend van augustus
EEN VOL PROGRAMMA SPECIAAL GEORGANISEERD VOOR JEUGD VAN 5 TOT 18 JAAR

Evenement voor de jeugd in laatste weekend van augustus

Het zou een veelbelovend jaar worden en we zouden alle schade inhalen, maar niets is minder waar: ook dit jaar vielen weer veel evenementen in het water. Dat geldt helaas ook voor de Melbuul’ndagen die, voor het tweede jaar op rij, wederom niet door kunnen gaan omdat ze niet binnen de coronaregels gehouden kunnen worden. Om de kinderen en jeugd van Borne toch iets te kunnen bieden is er bekeken hoe er binnen de geldende coronaregels tóch iets voor hen georganiseerd kan worden in dit weekend. Op 28 en 29 augustus is er daarom voor de Bornse jeugd tussen de 5 en 18 jaar een gaaf programma neergezet, een mooie afsluiting van de Bornse Zomer!
 

Vol programma op Rheineplein en parkeerplaats De Koem

Met financiële middelen van de gemeente Borne en ondersteund door het bestuur en de vrijwilligers van de Melbuul’ndagen zullen het Rheineplein en Parkeerplaats de Koem (voor de Lidl) het laatste weekend van augustus hèt podium zijn voor muziek, stoere workshops, straattheater en gave activiteiten zoals een gigantische stormbaan, race simulatoren en lasergamen. Het programma is bijna helemaal rond en achter de schermen zijn er heel wat vrijwilligers druk mee bezig.

 

Niet voor ouders

Het blijft een uitdaging om binnen de geldende coronaregels iets te organiseren. Dit is dan ook alleen mogelijk wanneer toeschouwers boven de 18 zich aan de 1,5 meter afstand regel blijven houden. De zone met activiteiten is daarom ook alleen te bezoeken door de deelnemende kinderen en jeugd. De organisatie vraagt de ouders dan ook met klem buiten de hekken te blijven staan en ook daar 1,5 meter afstand te houden. De coronacop zal een oogje in het zeil houden!
 

Alle activiteiten zijn gratis voor de jeugd te bezoeken. Let wel: voor sommige workshops geldt een maximum aantal deelnemers. Zo moeten kandidaten zich voor de djembé-workshop en de graffiti workshop van tevoren aanmelden (dit kan via de site www.visitborne.nl). Mochten er op de dag zelf nog plekjes over zijn dan kunnen geïnteresseerden natuurlijk alsnog deelnemen. Ook wordt heel jeugdig Borne in beweging gebracht door dansmatten, door middel van een bootcamp van BorneBeweegt en een leuke dansworkshop van Danceworkx!
 

Voor het volledige programma zie onze uitagenda of de website van Visit Borne.

 

Kermis en koopzondag

In dit laatste weekend van augustus staat, vooralsnog, ook de Bornse kermis gepland (waarvoor uiteraard ook de 1,5 meter regel geldt). Ook kan iedereen die wil shoppen z ́n hart gerust ophalen dat weekend, want zondag 29 augustus is het eveneens tijd voor UITVER-koopzondag met veel kraampjes in de winkelstraten waar mooie aanbiedingen uitgestald worden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wientje werpt haar schaduw vooruit

Het duurt weliswaar nog twee weken, maar zaterdag was er ontegenzeggelijk al iets van het...
17-10-2021

Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars

Dinsdagavond kwamen drie van de bijna tachtig teams die deelnamen aan de Slag om Borne nog...
28-09-2021

Kareltje zet dorp op z’n kop

Vooraf werd de Slag om Borne, een dorpsspel dat het midden zou houden tussen een pubquiz, een...
19-09-2021

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven....
02-09-2021

Belevingstheater verplaatst naar 2 april 2022

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Het zou groots worden...
30-08-2021

Gezelligheid troef in dorpscentrum

Ook vandaag was het, ondanks de soms miezerige regen, weer plezierig toeven in het dorpscentrum...
29-08-2021