Cafetaria/grillroom opent aan Oude Almeloseweg
09-03-2022
EIGENAAR HAIK MASIK TROTS OP METAMORFOSE: ‘HET OOG MOET EERST ETEN’

Cafetaria/grillroom opent aan Oude Almeloseweg

Sinds oktober vorig jaar is Irakees-Aramees Haik Misak samen met zijn familieleden in de weer om van de voormalige cafetaria ’t Centrum aan de Oude Almeloseweg 1 iets bijzonders te maken. Daarbij ging de uit Slagharen afkomstige ondernemer niet over één nacht ijs. Het oude interieur werd gestript, de keuken ging op zijn kop en ook de technische installatie werd volledig en milieutechnisch verantwoord vernieuwd. Het resultaat mag er zijn. De warme kleuren, het vele houtwerk en een geraffineerde verlichting maken een verblijf in zijn 34 zitplaatsen tellende etablissement uiterst aangenaam. Donderdag om 14.00 uur is het zover en opent ‘Cafetaria & grillroom Maria’ haar deuren.

 

‘Borne? Het is puur gevoel’

De goedlachse ondernemer kwam eigenlijk per toeval in Borne terecht. “Ik zit inmiddels twaalf jaar in Slagharen, daar richt ik me met onze cafetaria- en grillroomproducten vooral op afhalen en bezorgen. Dat wilde ik uitbreiden met een verblijfsgedeelte, maar daar stokte het. Een geschikte locatie kon ik niet vinden. Via-via kwam ik op het spoor van Borne en toen ik hier eenmaal naar binnen stapte, was ik direct verkocht.” Gevraagd naar het hoe en wat blijft hij eigenlijk het antwoord schuldig. “Het is puur gevoel. Borne is een mooi dorp, de mensen zijn er open en vriendelijk en de locatie hier paste naadloos.”

 

De beste grondstoffen

In alles wordt duidelijk dat Misak niet voor ‘de korte klap’ gaat. “Wat ik doe, wil ik goed doen”, zegt hij. Alle materialen schafte hij aan bij de lokale ondernemers in Borne (“want zo hoort het”), terwijl hij ook voor zijn producten gewoon de beste grondstoffen gebruikt. “Het verse vlees betrek ik van de lokale keurslager, ik maak alleen gebruik van verse groenten en het ijs (“ja, natuurlijk komt dat terug”) lardeer ik met louter vers fruit. Zo hoort het, het oog moet eerst eten”, zo zegt hij zelfverzekerd.

 

De eigenaar verwacht dat ‘ie binnen korte tijd zo’n zeven tot negen (deel parttime) mensen aan het werk heeft. Zij bereiden en serveren dan het hele arsenaal dat zo eigen is aan een cafetaria en grillroom, inclusief carpaccio’s, shoarma, pizza en pasta. “Nogmaals, alles is vers”, besluit hij. Het etablissement is zes dagen per week geopend, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 22.00 uur. Afhalen kan; zie www.mariaborne.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
WN — 12 mrt 2022
Aanrader, goed eten, goede service ? ga zo door!
Eric Arkink — 09 mrt 2022
Klinkt goed allemaal ! Veel succes in Borne !

Inspiratie voor het nieuwe modeseizoen

De lange, hete zomer is voorbij. Korte broek, slippers en zomerjurkjes kunnen verhuizen naar...
25-09-2022

Zondag gaat de blauwe loper weer uit

Na twee jaar stilte keert komende zondag het Lifestyle event terug in het centrum van Borne. Een...
21-09-2022

Anneloes Winkel partner bij De Prinsenhof

ADVERTORIAL • Al 22 jaar is De Prinsenhof interieur & advies gevestigd aan de...
16-09-2022

Snoepjesboom gaat sluiten

“Mijn beslissing om te sluiten kwam vandaag ineens in een stroomversnelling”,...
14-09-2022

Mucci Jewels and Watches naar Borne

Medio oktober opent Mucci Jewels and Watches een nieuwe winkel in de Bakkerssteeg. Het wordt de...
29-08-2022

The Italian Barber: mancave vol beleving

Over precies een week, op dinsdag 16 augustus, opent Juliano Stefano zijn allereerste eigen...
09-08-2022