Open Repetitie koor Cantabile

JUN

07

Open Repetitie koor Cantabile

15:00 Kulturhus Borne

Op dinsdag 7 juni 2022 houdt het vrouwenkoor Cantabile een open repetitie in de theaterzaal van het Kulturhus. Iedere vrouw die denkt: “misschien vind ik zingen in een koor ook wel leuk”, is van harte welkom en kan meezingen in n van de stemgroepen. Gewoon komen kijken mag natuurlijk ook.

De open repetitie duurt van 15.00 – 17.30 uur met een korte pauze.

Als je je van tevoren aanmeldt, dan zorgt de koorcommissie dat er voldoende bladmuziek klaar ligt. Je hoeft geen geschoolde stem te hebben om met dit koor mee te kunnen doen. Het is wel fijn als je een beetje gevoel hebt voor muziek. Als koorlid kun je thuis oefenen met een computerprogramma. Dus ook als je geen noten kunt lezen, is het geen probleem om de muziekstukken te oefenen.

Over Cantabile

Cantabile is een enthousiast vrouwenkoor met 16 leden, dat haar oorsprong vindt in de Bornse muziekschool. Het koor bestaat inmiddels 35 jaar. Het repertoire van Cantabile is divers, maar kan het beste omschreven worden als klassiek licht en licht klassiek. Van het religieuze Ave Verum of het Alleluia naar een Duits lentelied als Hrst du den Vogelsang of naar het Franse Plaisir d’Amour, het musicalstuk Any Dream of een mooie canon. Het repertoire is heel breed. Het koor geeft van tijd tot tijd kleine concerten.

Cantabile staat onder leiding van dirigent Eleonora Volkert en wordt muzikaal begeleid door pianist Arie Kraak. Cantabile repeteert van september tot en met mei wekelijks op dinsdag van 16.15 tot 17.30 uur in de Bornse synagoge aan de Ennekerdijk.

Over de open repetitie

De open repetitie start met wat inzingen. Daarna wordt er samen gewerkt aan het instuderen van een lied. In de pauze kan er nader worden kennisgemaakt en is er tijd voor vragen. In het laatste deel van de repetitie geeft het koor zelf een klein optreden om te laten horen wat je samen met zangplezier als koor kan bereiken.

Aanmelden voor deze open repetitie kan door te mailen naar hallo@kulturhusborne.nl of bij de secretaris van de koorcommissie Fiene van der Meij, tel.: 06-13304586.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip