Boris is weer terug
12-05-2022
GEREPAREERD EN DUURZAMER UITGEVOERD

Boris is weer terug

Donderdagmiddag werd na maanden afwezigheid mammoet Boris weer op zijn plekje geplaatst in het park Scholtenshof achter het gemeentehuis. Vandalisme en weersinvloeden hadden het kunstwerk zodanig aangetast dat reparatie nodig was. In haar atelier in Hoofddorp heeft kunstenares Saske van den Eerden het beeld grondig hersteld en van een nieuwe, hardere laag voorzien.
 

Duurzamer

“Boris is nu duurzamer en steviger. Het heeft lang geduurd, maar het vroeg ook gewoon tijd om het zorgvuldig te doen”, zegt Mieke Aitink van de Stichting Boris. De stichting werd gevormd rondom de Bornse kunstenaar Patrick Josso, die tekende voor het ontwerp van het kunstzinnige eerbetoon aan de wolharige mammoet die in 1996 bij graafwerkzaamheden in de Stroom Esch is gevonden werd. Met veel hulp en donaties uit de gemeenschap kwam Boris er uiteindelijk in 2017 en werd met veel enthousiasme ingehaald.
 

“Ik ben blij dat hij er weer is”, meldt wethouder Martin Velten. “En dat we dit in goede harmonie met de Stichting Boris hebben kunnen doen. Boris spreekt vooral kinderen aan en dat is mooi om te zien, want kunstwerken zijn er niet alleen voor volwassenen.” De gemeente heeft voornamelijk een faciliterende rol gehad bij de reparatie. “De gemeente heeft een beetje bijgedragen, maar het is vooral de stichting zelf die de middelen bij elkaar heeft gekregen.”
 

Donaties

Mieke Aitink: “Zonder donaties hadden we dit niet kunnen doen. We hadden nog wel wat in kas, maar zonder hulp van de Rabobank, de Kringloop, de gemeente en de firma Howden, die de materialen heeft geschonken, was het niet gelukt. We hopen dat het publiek het waardeert en Boris weer komt opzoeken!”
 

Het park werd speciaal voor Boris opnieuw ingericht. Inmiddels zijn er weer nieuwe ideeën voor de Scholtenshof. Er zijn plannen om het Baken van Borne er een plek te geven en daar het park op aan te passen. “Maar dat zijn nog lange-termijnplannen. Als dat doorgaat, dan zou Boris eventueel verplaatst kunnen worden, maar hij houdt in ieder geval een plekje in dit park.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina
HS — 13 mei 2022
Super leuk om weer met mijn kleinkind er even heen te gaan En nu blijf er met je vingers af laat Boris met rust En laatBoris hier staan die staat in het groen op zijn plek En straks niet van die domme koppen van bekende Borne naren daar zit toch niemand op te wachten hang die lekker in het kulthur huis hangen ze droog Maar Boris moet BLIJVEN

Eeuwfeest voor St. Gregorius

Muziekvereniging St. Gregorius in Hertme bestaat 100 jaar. En zo’n eeuwfeest kun je...
18-05-2022

10 Jaar Double6: ‘We vinden elkaar nog steeds...

Op 31 mei is het precies tien jaar geleden dat Paul Homan (57) en Rudi Oude Vrielink (52) hun...
17-05-2022

‘Er moet iets te ontdekken zijn’

Borne kent vele beeldende kunstenaars. Niet iedereen is even bekend, staat in de spotlights of...
02-05-2022

Intrigerende Dwaas en inspirerende Reis

Nu alles weer kan is er een explosie van culturele activiteiten. ‘We kunnen het weer...
29-04-2022

Davina Michelle komt naar Hertme

Twee jaar lag het zo goed als stil: de Metropool Open Air concerten in het Openluchttheater...
15-04-2022

‘Grande finale’ van de Rode Draad

Twee jaar lang hebben meerdere culturele organisaties en enkele ondernemers zich ingezet om...
09-04-2022