Eeuwfeest voor St. Gregorius
DIVERSE FESTIVITEITEN, WAARONDER GROOT JUBILEUMCONCERT

Eeuwfeest voor St. Gregorius

Muziekvereniging St. Gregorius in Hertme bestaat 100 jaar. En zo’n eeuwfeest kun je natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan, dat moet breeduit gevierd gaan worden. Als aftrap van alle feestelijkheden is er op Hemelvaartsdag een processie, met spelende fanfare en vaandel, van de kerk naar het openluchttheater waar om 09.30 uur een dienst start. Na afloop gaat de processie verder naar de begraafplaats, waar bloemen zullen worden gelegd op de graven van de oprichters van Gregorius.
 

Jubileumconcert

Op zaterdagavond 18 juni wordt er een groot concert gegeven in het openluchttheater onder de titel ‘Gregorius gaat door’. Zowel de Fanfare als de Percussion Groep treden op en zullen het beste, mooiste en spectaculairste uit de geschiedenis van de muziekvereniging laten horen. “Het wordt echt een jubileumconcert”, vertelt voorzitter Jan de Vries enthousiast. “Prachtige muziek, afgewisseld met stukjes film. Voor iedereen die Gregorius een warm hart toedraagt en dat zijn er veel. We verwachten wel zo’n 1.000 man.”
 

Vervolgens staat er voor 9 juli een feestavond op de rol. Een echt dorpsfeest. De muzikanten hebben dan geen verplichtingen en kunnen het feestje volop meevieren. Het volgende festijn wordt de algemene ledenvergadering op 5 november, waar veel jubilarissen en ereleden in het zonnetje zullen worden gezet. Ten slotte verschijnt er in het voorjaar van 2023 een jubileumboek, waarin ook alle hoogtepunten van het jubileumjaar een plekje zullen krijgen.
 

Trots

“Zo’n 100-jarig jubileum geeft weer een nieuwe boost. Als je terugkijkt, wat hebben we dan veel gedaan! Het inspireert enorm!” St. Gregorius werd ooit opgericht om naast muziek in de kerk ook breder te kunnen musiceren en bijvoorbeeld ook feestmuziek te kunnen maken. Jarenlang was het in Hertme bijna vanzelfsprekend om deel uit te maken van de muziekvereniging.

 

“Muziek is hartstikke verbindend. Dat was het toen en zo is het nog steeds”, vindt De Vries. “Samenspelen geeft vreugde, samen wordt het mooier.” Jan de Vries is inmiddels een aantal jaren voorzitter van St. Gregorius. “Dat dorpse gevoel en de traditie, daar hou ik van. Gregorius is één van die clubs die het gemeenschapsgevoel nastreeft. We kijken naar elkaar om, voelen ons verbonden met de muziekvereniging en Hertme is er trots op dat we nog een eigen Gregorius hebben. Zo belangrijk! Als het weg is, komt het nooit meer terug, dus hou het in ere!”
 

Vooralsnog zit er meer dan voldoende leven in de muziekvereniging. Het jubileumconcert heet ook niet voor niets ‘Gregorius gaat door’. Kaarten voor het concert zijn overigens te bestellen via de website van St. Gregorius Het muziekfestijn begint om 20.45 uur. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest...
27-06-2022

Blřf viert 30-jarig jubileum met schitterend...

Vrijdagavond trad Bløf op in het Openluchttheater in Hertme in het kader van Metropool...
24-06-2022

Belevingstheater maakt opnieuw indruk

Dinsdagavond was de tweede van de drie avonden waarop het Belevingstheater dat op zaterdag 2...
22-06-2022

Gregorius jubileert met memorabel concert

Ruim 400 bezoekers kwamen zaterdagavond naar het Openluchttheater in Hertme om het...
18-06-2022

Hits van Suzan & Freek in Hertme

Jaarlijks programmeert Poppodium Metropool vier concerten in het Openluchttheater Hertme, als er...
31-05-2022

De stoom is voor even terug op het spoor

Waren het een week geleden nog veertien postkoetsen die Borne doorkruisten, vandaag was het de...
28-05-2022