Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’
17-06-2022
ANGELA BOOMKAMP RUILT SNIJBLOEMEN IN VOOR DAGHORECA

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar Krey’nhook, de bloemen- en plantenzaak net om de hoek van de Grotestraat en de Oude Almeloseweg. Ruim 16 jaar was ze er in de weer geweest, maar moedig verklaarde ze toen een nieuwe uitdaging niet uit de weg te gaan. Stilletjes hoopte ze dat er zich een overnamekandidaat zou aandienen. En die kwam er ook, maar haakte in een later stadium toch weer af. Uiteindelijk pakte ze het stokje toch zelf weer op. Met dien verstande dat de snijbloemen vanaf komende woensdag plaats maken voor daghoreca, met stamtafel en al. “Een heerlijk twaalfuurtje, gebak, koffie en broodjes. Allemaal net iets aans dan aans”, klinkt het trots.

 

‘Gewoon knus en lekker op z’n Twents’

Het is duidelijk, ruim vijf maanden geleden had ze zelf ook niet verwacht nu weer volop in haar bijzondere winkelruimte actief te zijn. “Ja, het kan raar lopen”, bevestigt ze. “Maar ja, toen de overnamekandidaat afhaakte en ik nog eens door de winkel liep, dacht ik ‘dit is toch te mooi om los te laten?’. Van het een kwam het ander en niet veel later was ik eruit. De winkel zou een perfecte plek zijn voor daghoreca. Niet te ingewikkeld, maar wel even anders. Een beetje in de sfeer uit grootmoeders tijd, gewoon knus en lekker op z’n Twents. Een combi met de verkoop van groene planten en bijpassende potten past er naadloos in. Het geeft precies het vintage-achtige karakter, waarop ik zo verliefd ben.”

 

En zo ontstaat er stilaan iets moois. Daar waar eerst de snijbloemen stonden, staat nu een grote stamtafel met een groot aantal vintagestoelen. Net zoals elders gezellige zitjes zijn gecreëerd, omgeven door plateaus met het frisse groen van de vaak bijzondere planten.

 

“Het is straks allemaal te koop”, aldus Angela. “Ook de potterie en andere decoratiestukken.” Een grote koffiemachine levert inmiddels de eerste verse bakjes en tussen de laatste inrichtingsklussen in experimenteert ze - op de plek waar eerst de kassa stond - volop met de recepten voor de bijzondere broodjes en lunches. En ten slotte: vanaf volgende week woensdag draagt haar nieuwe oogappel de naam ‘t Krey’nnus.

 

Van woensdag tot en met zaterdag

“Weet je?,” besluit ze vol overtuiging, “het werken met klanten vind ik gewoon hartstikke leuk. En dat ik dat vanaf volgende week woensdag in deze winkel mag voortzetten, is gewoon geweldig. We zijn dan van woensdag tot en met zaterdag geopend van tien tot vijf, en ook op de koopzondagen. De maandag en dinsdag blijven we dicht, maar het zou zomaar kunnen dat deze dagen straks gebruikt gaan worden voor besloten feestjes, workshops of vergaderingen bijvoorbeeld. Het geheel biedt allemaal zóveel mogelijkheden. Ik heb er zin in!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Annemarie — 18 jun 2022
Angela, jouw droom komt uit!

Wat ziet het er mooi uit. Onmeunig veel succes en vooral plezier met deze nieuwe uitdaging!
Tot gauw, Annemarie

Wereldwinkel Borne gaat al 40 jaar voor ‘eerlijk’

Wie kent het niet? De Wereldwinkels, die je in heel veel steden - en soms ook dorpen - kunt...
02-10-2022

Zaterdag is het Nationale Kringloopdag

Onder de titel ‘Vind je fortuin’ wordt komende zaterdag bij het Kringloopbedrijf...
28-09-2022

Inspiratie voor het nieuwe modeseizoen

De lange, hete zomer is voorbij. Korte broek, slippers en zomerjurkjes kunnen verhuizen naar...
25-09-2022

Zondag gaat de blauwe loper weer uit

Na twee jaar stilte keert komende zondag het Lifestyle event terug in het centrum van Borne. Een...
21-09-2022

Anneloes Winkel partner bij De Prinsenhof

ADVERTORIAL • Al 22 jaar is De Prinsenhof interieur & advies gevestigd aan de...
16-09-2022

Snoepjesboom gaat sluiten

“Mijn beslissing om te sluiten kwam vandaag ineens in een stroomversnelling”,...
14-09-2022