Gregorius jubileert met memorabel concert
FANFARE EN PERCUSSION GROUP LATEN 100 JAAR MUZIEK ‘OP Z’N HERTMES’ HERLEVEN

Gregorius jubileert met memorabel concert

Ruim 400 bezoekers kwamen zaterdagavond naar het Openluchttheater in Hertme om het jubileumconcert bij te wonen van de 100-jarige muziekvereniging St. Gregorius. Hun muziekvereniging, want wie in Hertme (en soms ook daarbuiten) heeft er géén band met de jarige? “Muziek is hartstikke verbindend. Dat was het toen en zo is het nog steeds”, zei voorzitter Jan de Vries ruim een maand geleden al in een voorbespiegeling op het eeuwfeest. Nou, die binding was voelbaar. In een memorabele, soms gevoelige, vaak oogstrelende maar vooral ook mooiklinkende proeve werden de bezoekers meegenomen in honderd jaar Hertme, honderd jaar muziek.
 

Herinneringen en gevoelens

Al bij de ingang van het Openluchttheater stond een aantal grote canvasdoeken opgesteld, met daarop tal van afbeeldingen uit de voorbije honderd jaar. Eenmaal in het theater konden de bezoekers via een groot led-scherm getuige zijn van de verhalen van diverse Hertmenaren die op de een of andere manier een binding hebben met de jarige. Zo was Jan de Vries te horen, maar ook Jan Homan, Lisette Neeskens, John Pisano en Ria Liedenbaum. Allemaal met hun eigen herinneringen en hun eigen gevoelens die ze met hun St. Gregorius hebben.
 

Veelzijdig

Het concert was opgedeeld in acht blokken, elk met een eigen thema, Van kerk tot Pinksterbruidjes en van Zomerfeesten tot Openluchttheater en Zaal Liedenbaum. Allemaal ankerpunten die de muziekvereniging anno 2022 maakt tot wat het is: een veelzijdig gezelschap, bestaande uit een Fanfare en Percussion Group.

 

En dát lieten ze merken in het bijna twee uur durende concert. Of het nu ging om ‘grote’ nummers als Africa, Sky fall en het Concerto d’Amore, of de meer gevoelige en ‘kleine’ successen zoals Het dorp en Hettem (op de melodie van ‘En dan denk ik aan Brabant van Guus Meeuwis); nummers die door Gerard Schabbink werden gezongen met toepasselijke Hertmese teksten.
 

Kortom, het werd een zomeravond om door een ringetje te halen. Zowel qua geleverde prestaties, alsook in de verdere entourage. Bijvoorbeeld met een uiterst verzorgd lichtplan, alsook met de hagelwitte pakken van de dirigenten Marco Onstenk en Bert Sleumer, Het publiek genoot zichtbaar, en daar was het de 100-jarige om te doen. Dat het motto van de eeuwviering ‘Gregorius gaat door’ geen loze kreet is, werd zaterdagavond dan ook eens te meer bewezen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest...
27-06-2022

Bløf viert 30-jarig jubileum met schitterend...

Vrijdagavond trad Bløf op in het Openluchttheater in Hertme in het kader van Metropool...
24-06-2022

Belevingstheater maakt opnieuw indruk

Dinsdagavond was de tweede van de drie avonden waarop het Belevingstheater dat op zaterdag 2...
22-06-2022

Hits van Suzan & Freek in Hertme

Jaarlijks programmeert Poppodium Metropool vier concerten in het Openluchttheater Hertme, als er...
31-05-2022

De stoom is voor even terug op het spoor

Waren het een week geleden nog veertien postkoetsen die Borne doorkruisten, vandaag was het de...
28-05-2022

Gregorius viert 100 jaar in Openluchttheater

“Welkom op het Sint Pietersplein van Hertme”, zo begon pastoor Jurgen Jansen de...
26-05-2022