Gregorius viert 100 jaar op z`n Hertme’s
EEN ‘ONDER ELKAAR’ FEESTJE ZONDER POESPAS

Gregorius viert 100 jaar op z`n Hertme’s

Eerder waren er al een openlucht kerkdienst met processie en uiteraard een bijzonder jubileumconcert. Honderd jaar St. Gregorius moet immers worden gevierd. Zaterdagmiddag werd er nog een bijzonder schepje bovenop gedaan. Een jubileumfeestje voor de hele Hertmese gemeenschap, uiteraard opnieuw in het Openluchttheater. Een feestje zonder poespas, officiële handelingen, toespraken of anderszins. Gewoon op z’n Hertme’s dus, lekker onder elkaar en juist daarom zo leuk.

 

Alles uit de kast

Toch had de organisatie alles uit de kast gehaald om er een bijzondere gebeurtenis van te maken. Een heuse groene ereboog, voorzien van enkele muziekinstrumenten en het onvermijdelijke ‘100-jaar’ bord, sierde de ingang, waarna je bijna automatisch terechtkwam bij een meterslange fotowand, waarop de hoogtepunten van honderd jaar muziekvereniging nog eens uitbundig werden uitgelicht. Onder de overkapping van het Theaterhoes waren zonder onderbreking oude filmbeelden te zien van hun optredens. Voor de kinderen was er bovendien een springkussen, terwijl een snackwagen paraat stond voor de inwendige mens en natuurlijk was de tap open.

 

Verrassingsoptreden van de oude garde

Tot verrassing van velen, alhoewel dat in een kerkdorp met slechts enkele honderden inwoners met een korreltje zout moet worden genomen, kwam op enig moment de aloude fanfare zelfs aanmarcheren, vooral bestaande uit muzikanten van de oude garde. Voor deze bijzondere dag trokken ze nog één keer hun uniform aan en haalden ze hun oude instrument van zolder of tikten er tijdelijk een op de kop. Hun optreden maakte indruk en werd even later met een warm applaus gehonoreerd. En of het gepland was of niet, voor de muzikanten smaakte het in elk geval naar meer. Dusdanig meer dat ze even later ook nog eens een serenade brachten aan de ouderen binnen de gemeenschap, die een plekje in een van de stoelen onder de overkapping hadden gevonden.

 

Jan de Vries, voorzitter van de muziekvereniging, was in elk geval een meer dan tevreden leidsman. “Tot op heden hebben we een geweldig jubileumjaar beleefd. Veel positieve reacties, zelfs giften en donaties. Je merkt dat St. Gregorius leeft in de Hertmese gemeenschap. Met ons jubileummotto 'Gregorius gaat door’ slaan we dus echt de spijker op zijn kop.” Op 5 november staat een feestelijke ledenvergadering op de agenda, waarbij veel jubilarissen en ereleden in het zonnetje zullen worden gezet. Ten slotte verschijnt er in het voorjaar van 2023 nog eens een jubileumboek, waarin ook alle hoogtepunten van het jubileumjaar een plekje zullen krijgen. (AJ/BM)

 

 

 

Jubileumfeest Gregorius

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024