Along the way

NOV

02

Along the way

20:15 Kulturhus Borne

2 november
Along the way
80 min.
Drama

Regie: Mijke de Jong / Nederland / 2022

Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Ze komen vast te zitten zonder geld, zonder paspoort en zonder de taal te spreken. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma’s te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.
Een film tussen feit en fictie, gebaseerd op het echte vluchtverhaal van de hoofdrolspelers Maliheh en Nahid Rezaei en op de verhalen van andere vrouwen.

De regisseur Mijke de Jong ontmoette Maliheh en Nahid Rezaei – een tweeling zonder acteerervaring – zo’n twee jaar geleden, toen zij via NGO Refocus Media Labs een filmworkshop gaf in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. De zussen vroegen haar of ze eens in een film van haar mochten spelen. Terug in Nederland blijft die vraag door het hoofd van De Jong spoken: ‘Ik vond de meiden zo bijzonder, dat ik wilde proberen een film met ze te maken. Dat is gelukt.’

De pers over Along the way:
VPRO Cinema (★★★★) ‘Levensvreugde spat van het scherm’
NRC (★★★) ‘Misschien te veel voor één film’
de Filmkrant ‘Overtuigende film vol spontane energie’

 

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip