Zondag gaat de blauwe loper weer uit
LIFESTYLE EVENT NA TWEE JAAR STILTE TERUG MET NIEUWE OPZET

Zondag gaat de blauwe loper weer uit

Na twee jaar stilte keert komende zondag het Lifestyle event terug in het centrum van Borne. Een blauwe catwalk van maar liefst 600 meter slingert zich dan door de winkelstraten, waarop ’s middags drie keer een show te zien zal zijn met de allernieuwste najaarskleding, maar ook met producten uit het beauty-, food-, health- en home segment. “Het is een nieuwe opzet”, vertelt Josje Esseveld van BBO-detail. “Het wordt allemaal iets gevarieerder, we stappen af van het grote podium op het Dorsetplein en her en der in het centrum zal er ook van ander vermaak te genieten zijn.”

 

Noviteiten

Ruim dertig winkeliers hebben ingetekend om de shows, die om 13.00, 14.00 en 15.00 uur zullen starten, allure te geven. “Met mannequins, maar ook anderszins”, aldus Josje enigszins cryptisch. “Want het is meer dan alleen een modeshow, al blijft dat met het grote aantal modewinkels in Borne natuurlijk wel de basis.” Nieuw is bovendien dat er afscheid is genomen van het grote podium met de traditionele ladyspeaker. “Op de genoemde tijden zullen de deelnemende winkeliers namelijk vanuit hun eigen winkelpand op de blauwe loper stappen om vervolgens, slingerend door de Grotestraat, Nieuwe Kerkstraat, Nijstad, Hemaplein en Dorsetplein, het publiek met hun noviteiten te verrassen.

 

Randgebeuren

Tot het ‘randgebeuren’ - zoals Josje het noemt - behoort DJ Maikel, die zich nestelt vóór de St. Stephanuskerk en via een geluidsinstallatie in het gehele centrum te horen zal zijn. Daarnaast kunnen de allerkleinste bezoekers zich op de hoek van het Rheineplein met de Nieuwe Markt uitleven op enkele springkussens. En dan is er nog de straattheatergroep Hoedat, die het publiek zal vermaken met een aantal humoristische acts, waarbij onder meer een toiletcabine op het Rheineplein – die overigens zondag ook voor de hoge nood kan worden gebruikt - een centrale rol speelt.

 

Josje ten slotte: “We hopen echt dat het een hele leuke en vooral ook gezellige zondagmiddag wordt in Borne. Bij een aantal winkeliers krijgen klanten bij hun aankopen boven 50 euro zelfs een bon voor een gratis kop koffie van De Koffiekaravaan, die zich samen met een aantal andere winkeliers die buiten het centrum zijn gevestigd, op het Hemaplein zal presenteren.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Anneloes Winkel partner bij De Prinsenhof

ADVERTORIAL • Al 22 jaar is De Prinsenhof interieur & advies gevestigd aan de...
16-09-2022

Snoepjesboom gaat sluiten

“Mijn beslissing om te sluiten kwam vandaag ineens in een stroomversnelling”,...
14-09-2022

Mucci Jewels and Watches naar Borne

Medio oktober opent Mucci Jewels and Watches een nieuwe winkel in de Bakkerssteeg. Het wordt de...
29-08-2022

The Italian Barber: mancave vol beleving

Over precies een week, op dinsdag 16 augustus, opent Juliano Stefano zijn allereerste eigen...
09-08-2022

Nieuwe woonwinkel aan Industriestraat

Sinds dinsdagmorgen 10.00 uur is er op de bovenverdieping van een bedrijfspand aan de...
02-08-2022

‘Lekker Lokaal’ proeverij bij Plus supermarkt

ADVERTORIAL • Vandaag, vrijdag, konden klanten van PLUS Huls van den Nieuwboer aan de Oude...
08-07-2022