Zondag gaat de blauwe loper weer uit
LIFESTYLE EVENT NA TWEE JAAR STILTE TERUG MET NIEUWE OPZET

Zondag gaat de blauwe loper weer uit

Na twee jaar stilte keert komende zondag het Lifestyle event terug in het centrum van Borne. Een blauwe catwalk van maar liefst 600 meter slingert zich dan door de winkelstraten, waarop ’s middags drie keer een show te zien zal zijn met de allernieuwste najaarskleding, maar ook met producten uit het beauty-, food-, health- en home segment. “Het is een nieuwe opzet”, vertelt Josje Esseveld van BBO-detail. “Het wordt allemaal iets gevarieerder, we stappen af van het grote podium op het Dorsetplein en her en der in het centrum zal er ook van ander vermaak te genieten zijn.”

 

Noviteiten

Ruim dertig winkeliers hebben ingetekend om de shows, die om 13.00, 14.00 en 15.00 uur zullen starten, allure te geven. “Met mannequins, maar ook anderszins”, aldus Josje enigszins cryptisch. “Want het is meer dan alleen een modeshow, al blijft dat met het grote aantal modewinkels in Borne natuurlijk wel de basis.” Nieuw is bovendien dat er afscheid is genomen van het grote podium met de traditionele ladyspeaker. “Op de genoemde tijden zullen de deelnemende winkeliers namelijk vanuit hun eigen winkelpand op de blauwe loper stappen om vervolgens, slingerend door de Grotestraat, Nieuwe Kerkstraat, Nijstad, Hemaplein en Dorsetplein, het publiek met hun noviteiten te verrassen.

 

Randgebeuren

Tot het ‘randgebeuren’ - zoals Josje het noemt - behoort DJ Maikel, die zich nestelt vóór de St. Stephanuskerk en via een geluidsinstallatie in het gehele centrum te horen zal zijn. Daarnaast kunnen de allerkleinste bezoekers zich op de hoek van het Rheineplein met de Nieuwe Markt uitleven op enkele springkussens. En dan is er nog de straattheatergroep Hoedat, die het publiek zal vermaken met een aantal humoristische acts, waarbij onder meer een toiletcabine op het Rheineplein – die overigens zondag ook voor de hoge nood kan worden gebruikt - een centrale rol speelt.

 

Josje ten slotte: “We hopen echt dat het een hele leuke en vooral ook gezellige zondagmiddag wordt in Borne. Bij een aantal winkeliers krijgen klanten bij hun aankopen boven 50 euro zelfs een bon voor een gratis kop koffie van De Koffiekaravaan, die zich samen met een aantal andere winkeliers die buiten het centrum zijn gevestigd, op het Hemaplein zal presenteren.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Spannende weken voor vijf ‘aspirant’ ondernemers

“Ik vind het wel uitdagend ja”, zegt Elisabeth Kremer, terwijl ze het voormalige...
04-05-2023

Koopzondag in teken van lifestyle

Afgelopen maandag is de lente aangebroken. Op papier althans, want de regen en temperaturen zijn...
24-03-2023

Vrijdag opent Marskramer/Top1Toys

Vandaag en morgen worden de Bornse brievenbussen gevuld met een openingsfolder van...
01-03-2023

LaVe wordt LUV

Sinds kort zwaait Celine Groothedde de scepter over modewinkel LaVe aan het Marktplein. Ze nam...
31-01-2023

Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker

Op de valreep van Pakjesavond konden Michael en Linda Baas van Zeut Chocola toch ook zelf even...
05-12-2022

Marskramer/Top1Toys in pand Sportpaviljoen

Na zeven jaar afwezigheid keert Marskramer terug in Borne. De huishoudelijke artikelen van de...
29-11-2022