Bornse musici serveren samen sfeervolle kerst
CHRISTMAS SING-A-LONG OP VRIJDAGAVOND 23 DECEMBER

Bornse musici serveren samen sfeervolle kerst

Een jaar geleden was er ‘We zijn er nog’, de grote muzikale avond waarop Bornse koren, bands, duo’s en een soliste na anderhalf jaar coronastilte eindelijk weer samen op de planken stonden. Het werd een succes. Hans Oude Middendorp, bassist bij Inpajoko en een van de initiatiefnemers, sprak kort na afloop zelfs al euforisch over een mogelijk vervolg. Met Christmas Sing-a-long op vrijdagavond 23 december maakt hij zijn woorden waar. Dinsdagavond klonk - tijdens het overleg met alle deelnemende muzikanten - het definitieve ‘ja!’

 

Huiskamersfeer

En dat betekent dat de Bornse muziekliefhebber opnieuw een bijzondere avond in het Kulturhus tegemoet kan zien. Oude Middendorp daarover: “Waar we naartoe willen is de echte huiskamersfeer in kersttijd. De kachel brandt, aan hapjes en drankjes ontbreekt het niet en ondertussen luister je naar heerlijke, sfeervolle muziek. Op sommige momenten zing je de bekende kerstnummers zelfs uitbundig mee.” Zijn ogen glinsteren als ‘ie vertelt hoe die beoogde ambiance straks vorm zal krijgen. “Bij de ingang spelen de Boornse Mirreweenterhoornbloazers, de brandende vuurkorven lichten op. Natuurlijk is er een stalletje met warme chocolademelk en glühwein, er lopen enkele elanden en ook de kerstman komt voorbij.”

 

De Bornse musici

Maar het hoofdgerecht van de avond vormen natuurlijk de deelnemende muzikanten. Behalve het koor Inpajoko zijn dat Double6, Trio Everthree, Reborn, Leonie Pol en enkele pianisten. Verdeeld over vier podia, in de grote zaal en de foyer, wisselen ze elkaar af met een aantal muziekblokken, waarbij de kerstnummers uiteraard de belangrijkste ingrediënten vormen. De bezoekers (Oude Middendorp heeft een stille hoop dat het er zo’n kleine driehonderd zullen zijn) vermaken zich ondertussen aan de staftafels of rond een aantal zitjes. De hapjes en de drankjes doen de rest.

 

“Het moet vooral informeel, gezellig en warm zijn”, besluit Hans. “Geen formele concertavond, maar een heerlijk ongedwongen samenzijn waarin volop beweging zit. Zowel van de muzikanten, alsook van de bezoekers. Gewoon een echt Oudhollandse sfeer dus en dat in de toch altijd weer mooiste weken van het jaar.” Kaarten voor de Christmas Sing-a-long die om 20.00 uur begint, zijn nu al te verkrijgen bij het Kulturhus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024