Bornse musici serveren samen sfeervolle kerst
CHRISTMAS SING-A-LONG OP VRIJDAGAVOND 23 DECEMBER

Bornse musici serveren samen sfeervolle kerst

Een jaar geleden was er ‘We zijn er nog’, de grote muzikale avond waarop Bornse koren, bands, duo’s en een soliste na anderhalf jaar coronastilte eindelijk weer samen op de planken stonden. Het werd een succes. Hans Oude Middendorp, bassist bij Inpajoko en een van de initiatiefnemers, sprak kort na afloop zelfs al euforisch over een mogelijk vervolg. Met Christmas Sing-a-long op vrijdagavond 23 december maakt hij zijn woorden waar. Dinsdagavond klonk - tijdens het overleg met alle deelnemende muzikanten - het definitieve ‘ja!’

 

Huiskamersfeer

En dat betekent dat de Bornse muziekliefhebber opnieuw een bijzondere avond in het Kulturhus tegemoet kan zien. Oude Middendorp daarover: “Waar we naartoe willen is de echte huiskamersfeer in kersttijd. De kachel brandt, aan hapjes en drankjes ontbreekt het niet en ondertussen luister je naar heerlijke, sfeervolle muziek. Op sommige momenten zing je de bekende kerstnummers zelfs uitbundig mee.” Zijn ogen glinsteren als ‘ie vertelt hoe die beoogde ambiance straks vorm zal krijgen. “Bij de ingang spelen de Boornse Mirreweenterhoornbloazers, de brandende vuurkorven lichten op. Natuurlijk is er een stalletje met warme chocolademelk en glühwein, er lopen enkele elanden en ook de kerstman komt voorbij.”

 

De Bornse musici

Maar het hoofdgerecht van de avond vormen natuurlijk de deelnemende muzikanten. Behalve het koor Inpajoko zijn dat Double6, Trio Everthree, Reborn, Leonie Pol en enkele pianisten. Verdeeld over vier podia, in de grote zaal en de foyer, wisselen ze elkaar af met een aantal muziekblokken, waarbij de kerstnummers uiteraard de belangrijkste ingrediënten vormen. De bezoekers (Oude Middendorp heeft een stille hoop dat het er zo’n kleine driehonderd zullen zijn) vermaken zich ondertussen aan de staftafels of rond een aantal zitjes. De hapjes en de drankjes doen de rest.

 

“Het moet vooral informeel, gezellig en warm zijn”, besluit Hans. “Geen formele concertavond, maar een heerlijk ongedwongen samenzijn waarin volop beweging zit. Zowel van de muzikanten, alsook van de bezoekers. Gewoon een echt Oudhollandse sfeer dus en dat in de toch altijd weer mooiste weken van het jaar.” Kaarten voor de Christmas Sing-a-long die om 20.00 uur begint, zijn nu al te verkrijgen bij het Kulturhus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘Borne’ borduurt mee aan gordijnen voor Máxima

Het was een bijzondere dag voor de borduurgroep van Museum Bussemakerhuis. Na maandenlang...
02-12-2022

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in...
24-11-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022