Drie jubilarissen bij Inpajoko
11-03-2023
YVONNE HULS, WILMA ARKINK EN MARJA VELDMAN ZIJN VERKNOCHT AAN HUN KOOR

Drie jubilarissen bij Inpajoko

Begonnen in 1966 als jongerenkoor is Inpajoko inmiddels uitgegroeid tot een koor voor jong en oud, met een kleine vijftig leden. Tijdens Shopping by Candlelight, Borne op z’n Best, de Melbuul’ndagen en nog vele andere evenementen maakt de groep met voornamelijk gospel-, moderne en popmuziek jong en oud aan het dansen en zingen. Dat ze er ook zelf enorm veel plezier aan beleven bewijzen de meest recente jubilarissen. Yvonne Huls werd donderdagavond in het Klaverblad gehuldigd voor haar 40-jarig ‘dienstverband’; Wilma Arkink en Marja Veldman tekenen inmiddels voor 25 jaar.

 

‘Het hoort er gewoon bij’

Yvonne heeft er een eenvoudige verklaring voor. “Ik zing graag en het is leuk om het met elkaar te doen, dus dan kost het ook geen moeite”, zegt ze. “Eigenlijk is het heel normaal om elke week naar het koor toe te gaan. Het hoort er gewoon bij.” Volgens haar is er wel veel veranderd in de achterliggende periode. “Destijds was ik 16-17 jaar. Toen was je jong, het was ook een heel jonge groep, en toen stonden mensen er heel anders in. Een echt kerkkoor was het, maar dat is inmiddels allang niet meer het geval.”

 

Sterker, Inpajoko doet tegenwoordig juist heel andere dingen. Zoals de Top-2000, waar op dit moment naartoe wordt gewerkt. En veel meer vlottere nummers en meezingers. Maar tegelijkertijd is de samenstelling van het koor ook aanzienlijk veranderd. Koorleden kwamen en gingen, en ook de verschillende dirigenten drukten hun eigen stempel op het koor. “Maar dat iedereen welkom is en zich ook welkom voelt, is onverminderd sterk gebleven”, vertelt Yvonne. “Dat zie je bijvoorbeeld terug tijdens de leuke activiteiten, zoals de koorweekenden, maar ook tijdens de wekelijke repetities.”

 

Loftrompet

Door omstandigheden zijn Wilma Arkink en Marja Veldman er deze keer niet bij, maar de koorleden Miriam Oude Middendorp en Miranda Scholten hebben geen enkele moeite de twee 25-jarige te omschrijven. Volgens hen is Wilma echt de gangmaker in het koor. Ze heeft veel humor en loopt voorop met alle gekkigheden. “Als je Wilma haar belletjes geeft tijdens de kerstuitvoeringen is succes verzekerd”, weet vriendin Miranda. Ook steken ze moeiteloos de loftrompet over Marja, die wegens gezondheidsklachten niet elke repetitie en uitvoering kan bijwonen. “Maar áls ze niet mee kan doen, is ze wel onze nummer-1 fan in het publiek. Van foto’s maken tot iedereen aanmoedigen. En vergeet ook niet de koorfeestjes bij haar thuis. Helemaal op en top met borrelplankjes en wijn”, glundert Miriam.

 

Al die verhalen tekenen Inpajoko zoals het is. Met een grote verbondenheid naar elkaar, of je nu jong bent of oud, in Borne woont of elders. De saamhorigheid en warmte naar elkaar vormen de smeerolie. Net zoals de grote bos bloemen en het klaterende applaus voor de jubilarissen donderdagavond alleszeggend waren. “En o ja...”, besluiten Miriam en Miranda, “ook voor mannen is er altijd plek binnen ons koor hoor.” www.inpajoko.nl (CT)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Auteur schenkt drie mille aan Hospice Borne

Donderdagmorgen kregen Annemarie Evers en Anne-Marie Wijnands van het Hospice Borne een cheque...
23-03-2023

Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument

Het komende half jaar werken vijf studenten vanuit Hogeschool Saxion aan het toekomstige te...
17-03-2023

Danny Vera komt naar Hertme

Danny Vera pakt uit. Met zijn band, blazers, strijkers en zangeressen zal hij op 2 september het...
14-03-2023

Van ruimtelijk werk naar schilderijen

Carel Harberink, een bekende Bornse kunstenaar. exposeert vanaf 1 maart in het Koetshuis naast...
02-03-2023

Glaskunst 100-jarig Carmel siert kloostertuin

Vorig jaar vierde Stichting Carmelcollege haar 100-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werd bij...
23-02-2023

Huiskamerconcert in Spookhoes

“Het is een zoektocht naar een passende muzikale invulling voor het Spookhoes”,...
16-02-2023