Alleen regen kan gratis festival nog bedreigen
15-05-2023
MUZIEK EN VERMAAK IN BORNS BUITEN OP ZATERDAG 17 JUNI

Alleen regen kan gratis festival nog bedreigen

Gratis. Groen. Gezond. Gezellig. Laura Reymer van het Kulturhus kan zo nog wel even doorgaan als haar wordt gevraagd wat het komende Mooi Weer Festival nu eigenlijk behelst. “Het wordt gewoon hartstikke gaaf”, voegt ze er met een flonkering in haar ogen aan toe. “Gewoon een lekker laagdrempelig uitje in de buitenlucht, met muziek, hapjes en drankjes. Pretentieloos en bedoeld voor jong en oud.” Er is echter één voorbehoud: op zaterdagmiddag 17 juni moet het wél mooi weer zijn. “Ja, heel simpel. Anders blazen we het af!”
 

‘Het moet gewoon leuk zijn’

Het idee voor een Mooi Weer Festival ligt er al tijden, maar tot op heden kwam het er om uiteenlopende redenen niet van. “Een aantal jaren geleden kenden we al het Kultur in Hus festival, waarbij muziek- en cultuurliefhebbers op de fiets langs een aantal woonkamers trokken om daar te genieten van hetgeen hen werd voorgeschoteld. Maar op 17 juni gaan we ons mooie buitengebied in. Eigenlijk met dezelfde gedachte: het moet gewoon leuk zijn.” Daartoe selecteerden Laura en de rest van het Kulturhusteam zes locaties die alle te voet of per fiets te bereiken zijn: Jachtlust, Hedevelds Bio Ei en het Spookhoes in Hertme, De Zwanenhof en de Kloostergaarde in Zenderen én het Beekpark in de Bornsche Maten.
 

Vervolgens bleken Bad Moon, Gaston & Funk Fusion Project, Hart & Ziel, Honeysuckle Rose, Reborne, Mash Up, Cordow, M’reen en Loes, Sixtiesband The Retro’s en Barkel & Co. al snel bereid om mee te gaan in het experiment en ‘om niet’ enkele uurtjes het beste van hun muzikale kunnen ten gehore te brengen. En daarmee was de cirkel rond. Dachten ze, want tot hun grote blijdschap bleken ook de zes locaties even later door het festivalvirus ‘gestoken’ en een extra feestelijke duit in het zakje te willen doen. Zo zorgen ze zelf voor een vrolijke aankleding en halen ze alles uit de kast om ‘hun’ plek the place to be te laten zijn.

 

Picknickkleedje

“Hoe mooi wil je het hebben?”, gaat Laura onverdroten verder. “Ik zie het straks helemaal voor me dat mensen op de fiets van de ene locatie naar de andere trekken, ergens aangekomen uit hun fietstas een picknickkleedje en wellicht wat zelf meegenomen lekkers tevoorschijn toveren en vervolgens even heerlijk genieten van al het moois en van elkaar. Wat mij betreft kan het allemaal niet leuker worden...”
 

Zoals gezegd blijft er echter één voorbehoud en dat is het weer. “Het heet nu eenmaal niet voor niets Mooi Weer Festival, want als het zonder ophouden regent heeft het allemaal geen zin. Dan trekken we de stekker eruit en proberen we het volgend jaar gewoon opnieuw. Het is bedoeld als een bijna-midzomers feestje en dan moet het ook zomers ogen.” Het festival begint ’s middags om 16.00 uur en gaat door tot een uur of acht. Wel wordt iedereen gevraagd zich van tevoren even aan te melden via de website van het Kulturhus zodat de organisatie weet wat ze zoal kan verwachten. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koor Mix viert 25 jaar met ‘10.000 Dagen concert’

Eigenlijk kunnen ze zelf ook wel om de titel lachen. ‘Ze’ zijn in dit geval Fons van...
31-05-2023

Jonge klokkenluiders ‘vereren’ Borne

“Het klinkt als een spoorwegovergang”, aldus Jesse Oostermann, een van de...
27-05-2023

Voor kunstenaar Harry Davina zit het erop

Nog heel even en dan kan zijn witte jas voorgoed aan de kapstok. “Het is mooi geweest, het...
26-05-2023

Kulturhus klaar voor nieuwe seizoen

Op zaterdag 9 september trapt Helligen Hendrik, oftewel Bert Eeftink, met zijn voorstelling Bar...
19-05-2023

Nieuwe expositie B.L.A.U.W. in Bussemakerhuis

Het museum Bussemakerhuis is er weer in geslaagd om het komende halfjaar iets bijzonders te...
17-05-2023

Ciske de Rat: De Musical komt naar Hertme

ADVERTORIAL • Studio 65 kondigt met trots aan dat de grootschalige productie ‘Ciske...
17-05-2023