Alleen regen kan gratis festival nog bedreigen
15-05-2023
MUZIEK EN VERMAAK IN BORNS BUITEN OP ZATERDAG 17 JUNI

Alleen regen kan gratis festival nog bedreigen

Gratis. Groen. Gezond. Gezellig. Laura Reymer van het Kulturhus kan zo nog wel even doorgaan als haar wordt gevraagd wat het komende Mooi Weer Festival nu eigenlijk behelst. “Het wordt gewoon hartstikke gaaf”, voegt ze er met een flonkering in haar ogen aan toe. “Gewoon een lekker laagdrempelig uitje in de buitenlucht, met muziek, hapjes en drankjes. Pretentieloos en bedoeld voor jong en oud.” Er is echter één voorbehoud: op zaterdagmiddag 17 juni moet het wél mooi weer zijn. “Ja, heel simpel. Anders blazen we het af!”
 

‘Het moet gewoon leuk zijn’

Het idee voor een Mooi Weer Festival ligt er al tijden, maar tot op heden kwam het er om uiteenlopende redenen niet van. “Een aantal jaren geleden kenden we al het Kultur in Hus festival, waarbij muziek- en cultuurliefhebbers op de fiets langs een aantal woonkamers trokken om daar te genieten van hetgeen hen werd voorgeschoteld. Maar op 17 juni gaan we ons mooie buitengebied in. Eigenlijk met dezelfde gedachte: het moet gewoon leuk zijn.” Daartoe selecteerden Laura en de rest van het Kulturhusteam zes locaties die alle te voet of per fiets te bereiken zijn: Jachtlust, Hedevelds Bio Ei en het Spookhoes in Hertme, De Zwanenhof en de Kloostergaarde in Zenderen én het Beekpark in de Bornsche Maten.
 

Vervolgens bleken Bad Moon, Gaston & Funk Fusion Project, Hart & Ziel, Honeysuckle Rose, Reborne, Mash Up, Cordow, M’reen en Loes, Sixtiesband The Retro’s en Barkel & Co. al snel bereid om mee te gaan in het experiment en ‘om niet’ enkele uurtjes het beste van hun muzikale kunnen ten gehore te brengen. En daarmee was de cirkel rond. Dachten ze, want tot hun grote blijdschap bleken ook de zes locaties even later door het festivalvirus ‘gestoken’ en een extra feestelijke duit in het zakje te willen doen. Zo zorgen ze zelf voor een vrolijke aankleding en halen ze alles uit de kast om ‘hun’ plek the place to be te laten zijn.

 

Picknickkleedje

“Hoe mooi wil je het hebben?”, gaat Laura onverdroten verder. “Ik zie het straks helemaal voor me dat mensen op de fiets van de ene locatie naar de andere trekken, ergens aangekomen uit hun fietstas een picknickkleedje en wellicht wat zelf meegenomen lekkers tevoorschijn toveren en vervolgens even heerlijk genieten van al het moois en van elkaar. Wat mij betreft kan het allemaal niet leuker worden...”
 

Zoals gezegd blijft er echter één voorbehoud en dat is het weer. “Het heet nu eenmaal niet voor niets Mooi Weer Festival, want als het zonder ophouden regent heeft het allemaal geen zin. Dan trekken we de stekker eruit en proberen we het volgend jaar gewoon opnieuw. Het is bedoeld als een bijna-midzomers feestje en dan moet het ook zomers ogen.” Het festival begint ’s middags om 16.00 uur en gaat door tot een uur of acht. Wel wordt iedereen gevraagd zich van tevoren even aan te melden via de website van het Kulturhus zodat de organisatie weet wat ze zoal kan verwachten. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hoe ervaren wij de natuur?

De Euregio steunt de uitwisseling van kunst tussen Kunstkreis Spektrum88 uit Rheine en het...
04-06-2024

Twee eeuwen Bornse Vermaning

In oud Borne staan verschillende gemeentelijke en rijksmonumenten. Voor twee rijksmonumenten is...
02-06-2024

Cor Hilbrink in de spotlights

Volgend jaar rond Pinksteren staan in het Openluchttheater Hertme vier voorstellingen gepland...
20-05-2024

Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk

De ene kunstenaar is wat meer bekend dan de ander. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit...
10-05-2024

Vermakelijk dauwtrapfeestje bij Robin Hood

Ongetwijfeld zullen de fraaie temperaturen en het vriendelijke zonnetje er donderdagmiddag aan...
09-05-2024

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024