Tropisch concert doet koornaam eer aan
KOOR MIX JUBILEERT IN BROEIERIGE KLOOSTERGAARDE

Tropisch concert doet koornaam eer aan

Zo’n 27,5 jaar geleden werd Koor MIX in Zenderen opgericht. Dat was in 2020 natuurlijk al alle reden voor een feestje. “Maar ja… corona hè”, verzuchtte voorzitter Gerard Welberg zondagmiddag in zijn welkomstwoord ietwat verontschuldigend. Wat in het vat zit, verzuurt echter blijkbaar niet en dat werd in een broeierige Kloostergaarde in Zenderen nog eens bevestigd. Onder de titel ‘Het 10.000 dagen concert’ etaleerde het zilveren koor, bestaande uit 37 mannen en vrouwen, dat ze niet voor niets ruim 25 jaar bestaat en de naam ‘MIX’ draagt. In een bijna 2,5 uur durend programma stond dan ook deze mix centraal. Een mix aan liederen en gastoptredens, maar wel met één gezamenlijke grondgedachte: plezier maken!
 

En dat plezier spatte er van begin tot eind van af. Het jubilerend koor, voor deze gelegenheid gestoken in een wit overhemd of witte blouse met kleurig blauwe corsage, werd ‘binnengeblazen’ door de Zenderense Tis Ma Waj Went Band. Al snel schoten daarna de enkele honderden bezoekers uit hun tuinstoelen om de hoofdrolspelers van de middag handenklappend te verwelkomen. Daarmee werd ook direct de toon gezet.
 

1.100 Repetities van de afscheidnemende Fons van Os

Een toon die even later trouwens ook weer een heel andere lading kreeg met serieuze nummers als Perfect, Skyfall en een meeslepend gezongen Avond van Boudewijn de Groot. Om tussendoor weer een schaterlach op te wekken via de met humor doorspekte woorden van Gerard Welberg, waarin hij de focus richtte op de afscheidnemende dirigent Fons van Os. “In die 10.000 dagen heb je zo’n 1.100 repetities geleid, 6.500 km gefietst tussen je huis en de repetitieruimte, 2.500 koppen koffie gedronken en samen met ons honderden liederen ingestudeerd”, zo zei hij. En daar kwam het applaus weer.
 

Een applaus dat ook klonk voor de G-dansers van Cladans die het kooroptreden met een vrolijke dans verluchtigden én voor het blaasorkest dat na de pauze opnieuw de aftrap mocht doen. En zo ging het door onder een bijna te warme zon, waar iedereen alle moeite bleef doen het hoofd koel te houden en waar mogelijk de schaduw op te zoeken. Met het vrolijke Bella Ciao kwam tegen vijven een toepasselijk einde aan het feestelijke concert. Daarna werd het tijd voor de afterparty, een feestje voor alle leden die de grondgedachte van het koor nog eens bevestigde: vooral plezier maken! (RH/AJ/BM)
 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Koor Mix viert 25 jaar met 10.000 Dagen concert’

 

Jubileumconcert Koor MIX

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024