Leurink Mode zoekt een tweede coupeuse
INGRID SCHERPHOF: “HET IS GEWOON GEWELDIG OM HIER JE VAKKENNIS TE ETALEREN’

Leurink Mode zoekt een tweede coupeuse

ADVERTORIAL • “Eigenlijk zoeken we een kopie van Ingrid”, zegt Marc Leurink van Leurink Mode aan het Dorsetplein. Ingrid Scherphof, de coupeuse waar hij op doelt, begint er een beetje verlegen bij te glimlachen. Toch zit er wel een kern van waarheid in het statement van de ondernemer, want Ingrid heeft al 15 jaar haar hart verpand aan de modezaak. “Ik vind het nog elke dag een enorm leuke job. De contacten met je klanten, maar ook met collega’s en dan nog eens de meest uiteenlopende opdrachten… het is gewoon geweldig om hier mijn vakkennis en ervaring telkens weer te kunnen etaleren. Alleen… het wordt gewoon te druk, dus zit ik nu te springen om een tweede coupeuse, die twee à drie dagen per week wil en vooral ook kán bijspringen.”
 

‘We zijn wél Leurink’

Een kijkje in het atelier van Ingrid, op de bovenverdieping, maakt al snel duidelijk wat ze precies bedoelt. In het ene vertrek staan de huishoudnaaimachine alsook enkele andere machines, in het andere het stoomstrijkapparaat en in de kamer daarnaast hangt het nog uit te voeren verstelwerk. Van een colbert nauwer en een japon korter maken, tot borduurwerk, het verplaatsen van knopen en het aanbrengen van schoudervullingen. “Het zijn vaak de meest uiteenlopende opdrachten, die ik in nauw overleg met de klant ga uitvoeren. Daarbij ben ik dan ook degene die aangeeft of de gewenste veranderingen wel mogelijk zijn. Het moet immers allemaal wel kunnen, we zijn wél Leurink en dat betekent ook dat we ons geen prutswerk willen en kunnen permitteren.”
 

Om die taak aan te kunnen, heb je volgens Ingrid veel stofkennis nodig. “We verkopen nu eenmaal exclusieve stoffen in zowel wol, zijde, linnen als leer. En allemaal hebben ze hun eigen kenmerken. Daar moet je dus rekening mee houden in je advisering. Wat kan wel en wat kan absoluut niet? Maar dat maakt het tegelijkertijd ook zo leuk en afwisselend. Wat dat betreft is mijn hobby ook echt mijn werk geworden. Ik geniet ervan. En ja, ook op de zaterdagen hoor. Dat weet je en dat hoort er nu eenmaal bij.”
 

Wie zoeken we precies?

Datzelfde geldt voor de coupeuse die Ingrid graag als rechterhand zou zien. Zij werkt straks twee à drie dagen per week, heeft ook al de nodige ervaring in het coupeusewerk opgedaan en kan - net als Ingrid - bogen op een gedegen stofkennis. En bovendien heeft ze de vaardigheden en het overwicht om klanten van een gefundeerd advies te dienen. “Kortom, ze moet er wel staan hoor”, zo vat Ingrid het bondig samen.
 

Als jij zo iemand bent, is een mailtje naar christel@leurinkmode.nl de kortste weg. Wellicht dat we je dan heel binnenkort eens uitnodigen om kennis te maken. Voor het geval je eerst nog meer wilt weten, kun je op woensdag, donderdag en vrijdag bellen met Ingrid Scherphof, telefoon (074) 266 1632.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

PLUS gaat opnieuw fors verbouwen

Voor PLUS Huls van den Nieuwboer staat er wederom een grote verandering op stapel. Negen jaar...
05-12-2023

Chatelaine de Jager opent Mom & Mini

Zaterdag was er de officiële geboorte van Mom & Mini, een ‘kindje’ van...
03-12-2023

Maral en Sahak nemen Royal Lebanon over

In oktober 2019 openden Zagik Gol en haar vriend Stefen Mehr hun Royal Lebanon aan het...
02-12-2023

Francesco Lammertink neemt Mooi over

‘Wie kent het niet?’ ben je geneigd te denken als het gaat over Mooi parfumerie de...
02-11-2023

Essie heeft in vijf jaar haar plek veroverd

ADVERTORIAL • Op 13 oktober is het alweer vijf jaar geleden dat Esther van Roermund haar...
10-10-2023

Kringloop: rondleidingen, kortingen en winkansen

Zaterdag 7 oktober is de Nationale Kringloopdag. Ook het Kringloopbedrijf Borne trekt dan alle...
03-10-2023