Francesco Lammertink neemt Mooi over
JONGE BEDRIJFSLEIDER PER 1 NOVEMBER EIGENAAR PARFUMERIEZAAK

Francesco Lammertink neemt Mooi over

‘Wie kent het niet?’ ben je geneigd te denken als het gaat over Mooi parfumerie de Faam aan het Dorsetplein. En als het aan Francesco Lammertink - tot eind oktober de bedrijfsleider van de zaak - ligt, zal dat tot in lengte van jaren zo blijven. Sterker: “Ik hoop dat het allemaal nóg beter, nóg mooier en nóg uitgebreider gaat worden”, zegt hij. De reden voor zijn ambitieuze woorden is simpel. Per 1 november heeft hij de zaak overgenomen van Han Voorhorst en dus prijkt er nu trots ‘Mooi Parfumerie Lammertink’ in het logo.

 

De officiële overdracht werd woensdag in alle vroegte extra feestelijk luister bijgezet door de zeven medewerkers die de nieuwe eigenaar bij binnenkomst verwelkomden met een rijkelijke aan goud- en zilverkleurige ballonnen versierde winkel. “Ja, dat was wel even een verrassing”, aldus de trotse Lammertink, die zich enorm verheugt in de nieuwe weg die hij gisteren insloeg.

 

‘Ik zie er naar uit’

“Een aantal jaren geleden ben ik met een bijbaantje gestart bij Mooi en deels bij DA de Faam”, vervolgt de 24-jarige ondernemer. “Na mijn studie ben ik bij Mooi blijven hangen. De laatste anderhalf jaar was ik bedrijfsleider. Toen Han aangaf zich meer op de drogisterijketen te willen focussen, ging het snel. Met dank aan mijn ouders, die me enorm hebben geholpen tijdens het overnameproces. En nu is het echt. Heel mooi, je bent zelfstandig, kunt de beslissingen nemen die nodig zijn en er alles aan doen de consument in Borne te houden. Ik zie er naar uit!”

 

Vooralsnog zal er ogenschijnlijk niet heel erg veel veranderen. “Wel willen we ernaartoe om nóg meer merken te kunnen leveren”, aldus Lammertink. De komende periode is de focus echter vooral gericht op de naderende feestdagen. Én natuurlijk op de laatste week van november, de week van Black Friday. Ter gelegenheid van de overname wordt de tijdelijke tax-free actie nog even doorgezet. Lammertink: “Op heel veel artikelen geldt dan een korting van 21 procent en dat is in deze tijd toch mooi meegenomen. In omloop zijnde cadeaubonnen kunnen tot en met eind december worden verzilverd.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Patrick Mollink — 02 nov 2023
Mooie stap Francesco, team Mooi heel veel succes!

PLUS gaat opnieuw fors verbouwen

Voor PLUS Huls van den Nieuwboer staat er wederom een grote verandering op stapel. Negen jaar...
05-12-2023

Chatelaine de Jager opent Mom & Mini

Zaterdag was er de officiële geboorte van Mom & Mini, een ‘kindje’ van...
03-12-2023

Maral en Sahak nemen Royal Lebanon over

In oktober 2019 openden Zagik Gol en haar vriend Stefen Mehr hun Royal Lebanon aan het...
02-12-2023

Leurink Mode zoekt een tweede coupeuse

ADVERTORIAL • “Eigenlijk zoeken we een kopie van Ingrid”, zegt Marc Leurink van...
25-10-2023

Essie heeft in vijf jaar haar plek veroverd

ADVERTORIAL • Op 13 oktober is het alweer vijf jaar geleden dat Esther van Roermund haar...
10-10-2023

Kringloop: rondleidingen, kortingen en winkansen

Zaterdag 7 oktober is de Nationale Kringloopdag. Ook het Kringloopbedrijf Borne trekt dan alle...
03-10-2023