Maral en Sahak nemen Royal Lebanon over
02-12-2023
AMBITIEUZE NIEUWE EIGENAARS WERKEN MET PASSIE AAN VERNIEUWING

Maral en Sahak nemen Royal Lebanon over

In oktober 2019 openden Zagik Gol en haar vriend Stefen Mehr hun Royal Lebanon aan het Marktplein. Een culinaire verrijking voor het toch al niet zo dun bezaaide Borne, zo was de verwachting. En ondanks de coronaperikelen die even later opspeelden, maakten ze het waar. Maar ondertussen kreeg het stel ook gezinsuitbreiding en begon hun drive te knellen. Kortgeleden vonden ze in Maral Zarkisijan en Sahak Rezzko hun gedroomde opvolgers. Ook Armeens, ook woonachtig in Almelo, en het allerbelangrijkste: met zeker zoveel passie als zijzelf.
 

Liefde voor de horeca

Gisteren, op 1 december, werd de handtekening gezet. “Ja, ik ben superblij”, vertelt Maral. “Voor Sahak, mijn man, is het natuurlijk niet helemaal nieuw, want hij werkte al die tijd al in de keuken en kent het restaurant dus als geen ander. Toen Zagik en Stefen hun gedachten kenbaar maakten, zei hij dan ook al snel: ‘Ik kan het, waarom doen we het niet voor onszelf?’ En omdat ik óók die ambitie heb en we beiden een enorme liefde voor de horeca hebben, ging de verandering ineens heel snel.”
 

De passie die beide kersverse ondernemers uitstralen is ongekend. “Royal Lebanon is een heel goed restaurant, maar we willen het graag nóg beter maken. Zeg maar een soort 2.0”, verklaart Maral enthousiast. “Dat betekent ook dat we enkele vernieuwingen doorvoeren. Zo hebben we inmiddels een nieuw en wat kleurrijker servies ingevoerd, is de menukaart voor een belangrijk deel vernieuwd en willen we wat meer zichtbaar zijn en ons verrassend en sprankelend gaan presenteren. Vooral ook naar de jongere doelgroep.”
 

Libanese keuken is het neusje van de zalm

Maar wat goed is, blijft natuurlijk. Niet voor niets staat de Libanese keuken bekend als het neusje van de zalm in het Midden-Oosten. De vele, vaak ook kleine gerechtjes met de soms onuitspreekbare namen ogen stuk voor stuk verleidelijk, en als Sahak op zijn eerste werkdag als eigenaar uitserveert, zie je de gasten glunderen. Maral geeft vervolgens een toelichting op wat ze krijgen voorgeschoteld. Als een gastvrouw pur sang, alsof ze al jaren niet anders doet. Het tekent de liefde van beiden voor hun werk en het grootste compliment krijgen ze als ze de tevreden gezichten aan de tafeltjes zien. Precies zoals ze het bedoeld hebben.
 

Dat er in de toekomst nog meer aanpassingen zullen volgen, lijdt echter geen twijfel. “Klopt helemaal”, besluit Maral. “We oriënteren ons veel in het buitenland, waar we vaak de inspiratie vinden. Dus we blijven ons zeker zonder ophouden vernieuwen. Maar de komende weken is het eerst zaak dat we goed voorbereid de feestdagen ingaan. Ons kerstmenu staat inmiddels online en daarna gaan we verder kijken. In elk geval hebben we er enorm veel zin in!”
 

Royal Lebanon is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 17.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur, zaterdags van 16.00 tot 23.00 uur en op zondag van 16.00 tot 22.00 uur. Reserveren is gewenst, maar niet noodzakelijik.(AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024